Autor:

Škubánky s mákem

Snadné
Ingredience
Brambory 1 kg
Sůl 1 špetka
Hrubá mouka 250 g
Sádlo 200 g
Mák 150 g
Moučkový cukr 200 g
Škubánky s mákem

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké, Z brambor

Oškrábané brambory opláchneme ve vlažné vodě, překrojíme v půli, zalijeme vodou, osolíme a vaříme téměř doměkka. Vodu z brambor zpola scedíme, obrácenou vařečkou uděláme v bramborách několik otvorů, zasypeme hrubou moukou a pod poklicí necháme na mírném ohni vařit(pařit). Pak brambory rozšťoucháme a rozmícháme, aby bylo těsto hladké. Z takto připraveného těsta vykrajujeme noky lžící, kterou namáčíme v rozehřátém sádle, a klademe je na teplé talíře. Jednotlivé porce posypeme mletým mákem, moučkovým cukrem a omastíme rozehřátým sádlem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 61 x
2+
4.44 61 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 61x)
Fazolová polévka s bylinkami Odlehčené menu na víkend Články z

Komentáře k receptu: Škubánky s mákem

Komentáře

  1. MílaO   13.06.2015 | 15:52 | reagovat | závadný

    Výborný recept, škubánky byly jedna báseň. Delší dobu jsem je nedělala, tak jsem si potřebovala ověřit množství surovin. Byly jedna báseň. ;-)

  2. naďa   14.05.2015 | 21:38 | reagovat | závadný

    nikde jsem v příspěvcích nečetla recept na škubánky jak je dělala moje máma a jak je máme rádi celá rodina. Škubánky posypu nastrouhaným tvarohem a dost je osolím a mastím máslem. Tato zvláštní kombinace nám moc a moc chutná.

    1. Jitka   27.08.2016 | 11:03 | reagovat | závadný

      Tyhle kombinaci znám od své maminky taky a dodnes to tak vaříme :-)

    2. Jitka   27.08.2016 | 11:03 | reagovat | závadný

      Tyhle kombinaci znám od své maminky taky a dodnes to tak vaříme :-)

  3. Helena   15.11.2014 | 12:18 | reagovat | závadný

    Já škubánky taky miluju,ale ve vesničce kde bydlím se spíš dělají rozmíchánky,to jsou uvařené brambory do měka a rozštouchané se smaženou cibulkou,když se k tomu dá jakékoliv kyselé mléko nemá to chybu :-)

  4. Eda   01.10.2014 | 4:54 | reagovat | závadný

    Víte co je to "pucmouch"?
    Ano, je to právě to těsto na škubánky.
    Moje maminka, vždy když dělávala škubánky, říkala:

    Kolik šťouchů do pucmouchu?
    Pět.
    Tak s Pánem Bohem holka jeď!

    .. že prý to znamenalo, že nevěsta umí vařit a mohla se vdávat.

    Škubánky miluji a navíc je zalévám teplým mlékem.

  5. Pavelka   27.09.2014 | 17:50 | reagovat | závadný

    Chtěl sem se vrátit do dětských let, ale chutě se mi nějako změnily a teďka nechápu, že mi tohleto někdy mohlo chutnat.

1 2 3 4 ... 6 ... 9 ... 11 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web