Autor:

Škubánky s mákem

Snadné
Ingredience
Brambory 1 kg
Sůl 1 špetka
Hrubá mouka 250 g
Sádlo 200 g
Mák 150 g
Moučkový cukr 200 g
Škubánky s mákem

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké, Z brambor

Oškrábané brambory opláchneme ve vlažné vodě, překrojíme v půli, zalijeme vodou, osolíme a vaříme téměř doměkka. Vodu z brambor zpola scedíme, obrácenou vařečkou uděláme v bramborách několik otvorů, zasypeme hrubou moukou a pod poklicí necháme na mírném ohni vařit(pařit). Pak brambory rozšťoucháme a rozmícháme, aby bylo těsto hladké. Z takto připraveného těsta vykrajujeme noky lžící, kterou namáčíme v rozehřátém sádle, a klademe je na teplé talíře. Jednotlivé porce posypeme mletým mákem, moučkovým cukrem a omastíme rozehřátým sádlem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 44 x
1-
4.57 44 5 1
Fazole, čočka a hrách jsou opravdový energetický zázrak. Nechybějí vám luštěniny? Články z

Komentáře k receptu: Škubánky s mákem

Komentáře

  1. Iveta   12.02.2017 | 22:01 | reagovat |

    Nerada kritiizuju - né že by byly špatné, to vůbec, ale jsou takové jemné jako bramborová kaše bez mléka.... tj.klasické šulánky to nejsou.... Určitě chuťově dobré, ale jsme zvyklí na něco jiného, tak se budu držet svého receptu....

  2. Lidka   29.01.2017 | 14:06 | reagovat |

    Maminka zbylým, opečeným škubánkům říkávala šusterky.

  3. MílaO   13.06.2015 | 15:52 | reagovat |

    Výborný recept, škubánky byly jedna báseň. Delší dobu jsem je nedělala, tak jsem si potřebovala ověřit množství surovin. Byly jedna báseň. ;-)

  4. naďa   14.05.2015 | 21:38 | reagovat |

    nikde jsem v příspěvcích nečetla recept na škubánky jak je dělala moje máma a jak je máme rádi celá rodina. Škubánky posypu nastrouhaným tvarohem a dost je osolím a mastím máslem. Tato zvláštní kombinace nám moc a moc chutná.

    1. Jitka   27.08.2016 | 11:03 | reagovat |

      Tyhle kombinaci znám od své maminky taky a dodnes to tak vaříme :-)

    2. Jitka   27.08.2016 | 11:03 | reagovat |

      Tyhle kombinaci znám od své maminky taky a dodnes to tak vaříme :-)

  5. Helena   15.11.2014 | 12:18 | reagovat |

    Já škubánky taky miluju,ale ve vesničce kde bydlím se spíš dělají rozmíchánky,to jsou uvařené brambory do měka a rozštouchané se smaženou cibulkou,když se k tomu dá jakékoliv kyselé mléko nemá to chybu :-)

1 2 3 4 ... 7 ... 9 ... 12 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné? Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web