Siven s bramborovým pyré a omáčkou z uzených rajčátek

Hodnocení:

Moje:

30 minut
1
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na rybu
    • 150
      g filety siven
    • 3
      lžička olivový olej
    • 2
      snítka tymián
    • sůl
    • pepř mletý
  • Omáčka
    • 5
      ks rajčata
    • 1
      ks šalotka
    • tymián
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      dl bílé víno
    • 3
      dl smetana
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
**Příprava Sivena**
2
Filet ochutíme solí, pepřem a tymiánem. Na rozpálené pánvi s olivovým olejem opečeme Sivena kůžičkou dolů asi 2 minuty, obrátíme a opečeme z druhé strany další 2 minuty. Siven je velmi křehký a doba pečení je proto krátká.
3
**Příprava omáčky**
4
Rajčata je vhodné udit v domácí udírně, nebo v hrnci s mřížkou. Na dno hrnce dáme piliny, nad ně na mřížku položíme celá rajčata a přiklopíme. Na ohni (na plotně) necháme 20 minut a odstavíme. Rajčata tak dostanou uzený nádech.
5
Mezitím si na oleji orestujeme na jemnou nasekanou šalotku s tymiánem a zalijeme vínem. Necháme zredukovat, přidáme uzená rajčata a povaříme asi 5 minut. Přidáme smetanu a opět redukujeme na polovinu, nebo hustou omáčku. Poté vše dobře rozmixujeme a dle chuti dochutíme solí a pepřem.
6
Filet ze Sivena s omáčkou z uzených rajčat podáváme nejlépe s bramborovým pyré a čerstvou zeleninou dle vlastního výběru.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.