Autor:

Skopový pilav

Střední
Koření na maso
Nové koření  
Pepř mletý  
Kmín  
Pálivá paprika
mletá
 
Koření do rýže
Mletý kmín  
Skořice  
Hřebíček  
Kardamom mletý  
Ingredience
Skopové maso  
Cibule  
Tuk
na smažení
 
Rajský protlak  
Kečup - jemný 1 lžíce
Sojová omáčka
trochu
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Rýži dvakrát propereme ve studené vodě a necháme 8 hodin namočit. Nasypeme do hrnce koření, přidáme scezenou rýži a zalijeme vodou cca 2 cm přes povrch a vaříme asi 10 minut.

Na oleji orestujeme rozinky a na proužky nakrájenou mrkev, vložíme do rýže, promícháme a vařečkou, obráceným koncem vytvoříme několik děr. Přikryté savým hadrem na pokličce ještě dusíme na plotýnce mnimální teplotou 45 minut.

Mezitím nakrájíme skopové maso na kostky a osolíme. Připravíme si cibuli nadrobno a na tuku osmahneme do zlatova. Přidáme maso, orestujeme a zalijeme trochou vody, přidáme lžíci protlaku, koření, lžíci kečupu,trochu sojové omáčky a dusíme do měkka.

Nakonec maso smícháme s rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Kotleta s rajčaty a bramborami Rychlé zdravé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Skopový pilav

Komentáře

  1. Vratislav Krupař   13.01.2008 | 11:00 | reagovat | závadný

    Savý hadr na pokličce má ten efekt, že pára která se sráží na pokličce neskapává zpět na rýži a tak se vysušuje.Musí se ale dělat na velmi mírném ohni a nejlépe v hrnci s teflonovým povrchem.

  2. Marsí   08.01.2008 | 13:21 | reagovat | závadný

    No..určitě to bude dobré, ale z vlastní zkušenosti vím, že na pilaf by se ta rýže měla vařit přímo s masem a nebo v té šťávě po masu. Já vařím pilaf s krevetkami nebo s kuřecím masem, maso podusím až je měkké, pak vyjmu a přidám rýži s vývarem, když se i rýže podusí, vrátím maso zpět.Tak dostane ta rýže lepší šmak. Ale to je jen můj názor...:-)

  3. Gábina H   08.01.2008 | 12:33 | reagovat | závadný

    Jakou funkci má ten savý hadr na pokličce? Já vařím rýži 20 minut. 45 se mi zdá moc

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web