Šišky s jahodovou pěnou

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0.5
      kg polohrubá mouka
    • 2
      ks žloutek
    • 40
      g hera
    • 40
      g cukr krystal
    • 3.7
      dl mléko
    • 30
      g droždí
    • 1.5
      lžíce hnědý rum
    • citronová kůra
    • sůl
  • Na pěnu:
    • 2
      ks bílek
    • 3
      lžíce cukr krystal
    • 1.5
      lžíce jahodový džem

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme. Přidáme asi 1,5 dl mléka, trochu mouky, nakonec kvásek ze zbylého mléka, mouky a cukru. V hnětači mícháme 5 minut. Necháme vykynout cca 1 hodinu. Na pomoučeném válu vyválíme asi na 1 cm a vykrojíme kolečka. Zakryjeme utěrkou a necháme ještě 1 hodinu kynout, aby byla jednou tak veliká. Do menší pánve dáme asi do 3 cm oleje. Na šiškách uděláme palcem jamku a vkládáme je do rozpáleného oleje jamkou dolů. Smažíme nejprve zakryté, po otočení odkryté.
2
Pěna: bílky vyšleháme s cukrem, nakonec krátce zašleháme džem.
Zařazení: Pokrmy Sladké

Komentáře k receptu

  • Kar♥lina
    Kar♥lina |

    20. 7. 2012 12:36

    Nic moc...

  • tonca
    tonca |

    20. 12. 2010 17:36

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

  • Jarmila P.
    Jarmila P. |

    6. 2. 2008 14:55

    šiška "narastie" pri smažení v oleji

  • Anonym
    Anonym |

    6. 2. 2008 08:31

    tak přemýšlým, když vykrojím kolečko tak mi z toho vykyne šiška ?

  • Olga
    Olga |

    5. 2. 2008 20:57

    Presne takéto šišky robievam aj ja, len ich už nenechávam tak dlho kysnúť keď sú už vykrojené, stačí im 10 minút a môžusa vysmážať, sú velmi jemné a ľahké.Do bielkovej peny pridávam za lyžicu citronovej šťavy, je taká sviežejšia.