Sametová roláda

Hodnocení:

Moje:

180 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks vejce
    • 6
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 2
      lžička instantní káva
    • 1
      ks čokoládové kaštany rozpustit v mikrovlnce
    • 200
      ml mléko
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 250
      g máslo
    • 1
      ks vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bílky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme žloutky, sodu, kávu a rozpuštěnou čokoládu. Vzniklou hmotu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, potřený rozpuštěným máslem. Pečeme při teplotě 175°C/40min. Ihned po upečení pokapeme trochou rumu. Ještě horký po upečení srolujeme i s podkladovým papírem.
2
**Příprava krému:** Z mléka a mouky uvaříme kaši, necháme ji vychladit a postupně zapracujeme do rozmixovaného másla s cukrem, vanilkový cukrem. Do hotového másla můžeme přidat nadrobno pokrájené jahody a kápnout trochu rumu. Hotový plát potřeme krémem a zamotáme do rolády, můžeme dozdobit čokoládou.
3
Dobrou chuť!
Zařazení: Moučníky Řezy

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.