Autor:

Sametová roláda

180 minut PT0H180M
Střední
Ingredience
Vejce 6 ks
Moučkový cukr 6 lžíce
Jedlá soda 1 lžička
Instantní káva 2 lžička
Čokoládové kaštany
rozpustit v mikrovlnce
1 ks
Mléko 200 ml
Hladká mouka 3 lžíce
Máslo 250 g
Vanilkový cukr 1 ks
Sametová roláda

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Bílky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme žloutky, sodu, kávu a rozpuštěnou čokoládu. Vzniklou hmotu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, potřený rozpuštěným máslem. Pečeme při teplotě 175°C/40min. Ihned po upečení pokapeme trochou rumu. Ještě horký po upečení srolujeme i s podkladovým papírem.

Příprava krému: Z mléka a mouky uvaříme kaši, necháme ji vychladit a postupně zapracujeme do rozmixovaného másla s cukrem, vanilkový cukrem. Do hotového másla můžeme přidat nadrobno pokrájené jahody a kápnout trochu rumu. Hotový plát potřeme krémem a zamotáme do rolády, můžeme dozdobit čokoládou. Dobrou chuť!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Arašídy v růžové vodě Báječné chutě Maroka. Vyzkoušejte jejich speciality Články z

Komentáře k receptu: Sametová roláda

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené
Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone
Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web