Salát z mangoldu a broskví s kozím sýrem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mangold
    • 3
      ks broskve (lze i nektarinky)
  • Na zálivku
    • 4
      lžíce balzamikový ocet
    • 1
      lžíce hořčice (lépe nepříliš ostrá)
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 40
      g piniové oříšky
    • 180
      g kozí sýr (měkký)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mangold očistěte, opláchněte a osušte. Listy nadrobno natrhejte, řapíky nakrájejte rovněž nadrobno. Omyté broskve osušte, rozpulte, vyjměte pecku a dužninu nakrájejte na klínky. Ocet, hořčici a olej spolu důkladně prošlehejte. Piniová jadérka opražte na nepřilnavé pánvi dozlatova, sýr nakrájejte na plátky. Mangold promíchejte s broskvemi, piniemi, zakapejte zálivkou a podávejte se sýrem.

Komentáře k receptu

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    27. 6. 2012 15:54

    Dobrý den, opraveno, díky...

  • Lenka
    Lenka |

    22. 6. 2012 17:54

    Měla bych několik otázek: Proč si mám předehřívat troubu (když opékáme semínka na pánvi, nepředpokládám přípravu v troubě)? Proč nejsou v ingrediencích piniová semínka, olej a sýr?