Polévka z chřestu a mangoldu

Hodnocení:

Moje:

25 minut
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks citron
    • 6
      snítka máta
    • 100
      g ovčí sýr měkký (bryndza) nebo sýr balkánského typu
    • 400
      g mladý zelený chřest
    • 500
      g mangold
    • 2
      ks cibule
    • 800
      ml zeleninový vývar
    • 100
      g kozí sýr měkký
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z citronu ostrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Mátu posekejte, brynzu rozdrobte (tužší sýr nakrájejte na kostičky) a promíchejte s citronovou kůrou, 1/2 lžíce oleje s mátou. Podle chuti opepřete.
2
Očištěný chřest a mangold nakrájejte na malé kousky, oloupanou cibuli na kostičky. V hrnci rozehřejte zbylý olej a osmažte na něm cibuli. Přidejte vývar, chřest a mangold a povařte asi 8 minut. Vmíchejte kozí sýr, dochuťte citronovou šťávou a podávejte s ochucenou brynzou, kterou si každý může přidat podle chuti.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.