Polévka z mangoldu s plísňovým sýrem

Hodnocení:

Moje:

25 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      kg mangold
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 750
      ml zeleninový vývar
    • 200
      g smetana ke šlehání
    • 100
      g sýr s modrou plísní (gorgonzola)
    • 1
      ks bageta
    • 1
      svazek petrželka
    • 1
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 150 °C. Očištěný a opláchnutý mangold nakrájejte na větší kusy. V hrnci rozehřejte lžíci oleje, přidejte mangold a nechte ho zavadnout. Zalijte vývarem a povařte asi 10 minut. Vmíchejte smetanu a sýr, nechte přejít varem a pak polévku rozmixujte. Osolte ji a opepřete. Bagetu nakrájejte na plátky, rozložte je na plech a v troubě asi 5 minut opékejte. Opláchnutou petrželku nasekejte nadrobno, česnek rozmačkejte a spolu s petrželkou vmíchejte do zbylého oleje, osolte ho a opepřete. Plátky bagety potřete ochuceným olejem a podávejte je k polévce.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.