Autor:

Carpaccio z červené řepy a mangoldu

60 minut PT0H60M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Červená řepa
středně velká, omytá, v celku
2 ks
Tymián  
Máslo
oříšek
 
Sůl 1 špetka
Extra panenský olivový olej  
Parmazán
hoblinky na ozdobení
 
Citron
skrojky na ozdobení
 
Mangold 1 hrst
Na dochucení
Sůl  
Pepř mletý  
Carpaccio z červené řepy a mangoldu

Postup přípravy:

Troubu rozpalte na 180 °C. Každou řepu osolte hrubozrnnou mořskou solí a zabalte zvlášť do balíčku z pečicího papíru spolu se snítkou tymiánu a oříškem másla. Dejte do trouby a pečte asi 40 minut až hodinu (podle velikosti bulvy), až řepa změkne. Nechte vychladnout, oloupejte ji a nakrájejte nebo nastrouhejte na tenké plátky. Mangold krátce spařte horkou vodou a vyřízněte dužnatý střed. Obojí zeleninu naskládejte na polovinu pečicího papíru do kruhového tvaru tak, aby se lehce překrývala. Lehce pokapejte olejem, přiklopte druhou polovinou pečicího papíru a pevně stiskněte k sobě, aby se olej rovnoměrně rozprostřel. Přeložený papír se zeleninou obstřihněte do tvaru kruhu, jednu stranu odklopte a carpaccio překlopte na připravený talíř. Osolte a opepřete, ozdobte hoblinami sýra a skrojky citronu a ihned podávejte.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2
4 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 2x)

Komentáře k receptu: Carpaccio z červené řepy a mangoldu

Komentáře

  1. tomscott   07.01.2012 | 3:02 | reagovat | závadný

    Je to sezónní jídlo (spíš efektní předkrm) řepa musí být čerstvě sklizená, tymián čerstvý a klidně víc než jednu snítku a místo parmezánu a citronu se dá použít zakysaná smetana.
    Kdo neumí krájet nožem může vyzkoušet "VS" kráječ
    Každopádně je to dobrý způsob jak jíst červenou řepu :)

  2. Ladia   09.06.2011 | 8:29 | reagovat | závadný

    V ingrediencích chybí mangold

    1. Tereza T   09.06.2011 | 14:18 | reagovat | závadný

      Opraveno, díky.

  3. Di   28.05.2011 | 10:08 | reagovat | závadný

    Mně připadá, že přinejmenším ta řepa, která potřebuje dost ochutit, musí být tak trochu bez chuti. Ale nevím, nezkoušela jsem a rozhodně mě nic neláká, abych vyzkoušela. :-(

    1. Tereza T   09.06.2011 | 14:19 | reagovat | závadný

      My se doma cpeme syrovou, neochucenou řepou a moc nám chutná :-)

  4. Tervi   19.05.2011 | 17:10 | reagovat | závadný

    S tim krajenim bych to nehrotil, s praxi a ostrym nozem lze krajet velmi podobne jako na profi masine a tristni mi to nikdy neprislo:) Je to iluze, ze neco v kuchyni nelze udelat bez stroje, jisteze lze, je to pracnejsi a clovek musi stravit nejaky ten rok tim, ze kraji, kraji a kraji:)

  5. Pejsek a kočička   19.05.2011 | 15:55 | reagovat | závadný

    Další recept, kerý je spíš na efekt, než že by se opravdu dal vařit.
    Bod číslo jedna: v ingredincích ani není ten mangold
    Bod číslo dvě: to překlápění a vystřihování pečícího papíru zní sice ohromně zajímavě, ale ve skutečnosti jsem nějak nepochopila, co tím chtěl básník říci.
    Bod číslo tři: Carpaccio, ikdyž z řepy, se nožem prostě nikdy nenakrájí. Chce to udělat na nářezovém stroji, který ovšem doma nikdo nemá. Nebo bude výsledek vypadat tristně... :-(

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web