Autor:

Carpaccio z červené řepy a mangoldu

60 minut PT0H60M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Červená řepa
středně velká, omytá, v celku
2 ks
Tymián  
Máslo
oříšek
 
Sůl 1 špetka
Extra panenský olivový olej  
Parmazán
hoblinky na ozdobení
 
Citron
skrojky na ozdobení
 
Mangold 1 hrst
Na dochucení
Sůl  
Pepř mletý  
Carpaccio z červené řepy a mangoldu

Postup přípravy:

Troubu rozpalte na 180 °C. Každou řepu osolte hrubozrnnou mořskou solí a zabalte zvlášť do balíčku z pečicího papíru spolu se snítkou tymiánu a oříškem másla. Dejte do trouby a pečte asi 40 minut až hodinu (podle velikosti bulvy), až řepa změkne. Nechte vychladnout, oloupejte ji a nakrájejte nebo nastrouhejte na tenké plátky. Mangold krátce spařte horkou vodou a vyřízněte dužnatý střed. Obojí zeleninu naskládejte na polovinu pečicího papíru do kruhového tvaru tak, aby se lehce překrývala. Lehce pokapejte olejem, přiklopte druhou polovinou pečicího papíru a pevně stiskněte k sobě, aby se olej rovnoměrně rozprostřel. Přeložený papír se zeleninou obstřihněte do tvaru kruhu, jednu stranu odklopte a carpaccio překlopte na připravený talíř. Osolte a opepřete, ozdobte hoblinami sýra a skrojky citronu a ihned podávejte.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2
4 2 5 1

Komentáře k receptu: Carpaccio z červené řepy a mangoldu

Komentáře

  1. tomscott   07.01.2012 | 3:02 | reagovat |

    Je to sezónní jídlo (spíš efektní předkrm) řepa musí být čerstvě sklizená, tymián čerstvý a klidně víc než jednu snítku a místo parmezánu a citronu se dá použít zakysaná smetana.
    Kdo neumí krájet nožem může vyzkoušet "VS" kráječ
    Každopádně je to dobrý způsob jak jíst červenou řepu :)

  2. Ladia   09.06.2011 | 8:29 | reagovat |

    V ingrediencích chybí mangold

    1. Tereza T   09.06.2011 | 14:18 | reagovat |

      Opraveno, díky.

  3. Di   28.05.2011 | 10:08 | reagovat |

    Mně připadá, že přinejmenším ta řepa, která potřebuje dost ochutit, musí být tak trochu bez chuti. Ale nevím, nezkoušela jsem a rozhodně mě nic neláká, abych vyzkoušela. :-(

    1. Tereza T   09.06.2011 | 14:19 | reagovat |

      My se doma cpeme syrovou, neochucenou řepou a moc nám chutná :-)

  4. Tervi   19.05.2011 | 17:10 | reagovat |

    S tim krajenim bych to nehrotil, s praxi a ostrym nozem lze krajet velmi podobne jako na profi masine a tristni mi to nikdy neprislo:) Je to iluze, ze neco v kuchyni nelze udelat bez stroje, jisteze lze, je to pracnejsi a clovek musi stravit nejaky ten rok tim, ze kraji, kraji a kraji:)

  5. Pejsek a kočička   19.05.2011 | 15:55 | reagovat |

    Další recept, kerý je spíš na efekt, než že by se opravdu dal vařit.
    Bod číslo jedna: v ingredincích ani není ten mangold
    Bod číslo dvě: to překlápění a vystřihování pečícího papíru zní sice ohromně zajímavě, ale ve skutečnosti jsem nějak nepochopila, co tím chtěl básník říci.
    Bod číslo tři: Carpaccio, ikdyž z řepy, se nožem prostě nikdy nenakrájí. Chce to udělat na nářezovém stroji, který ovšem doma nikdo nemá. Nebo bude výsledek vypadat tristně... :-(

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web