Rizoto s řepou

Hodnocení:

Moje:

-
3
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g kuřecí maso prsa
    • 1
      ks cibule
    • 800
      ml zeleninový vývar
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 300
      g rýže
    • 150
      ml bílé víno
    • sůl
    • pepř mletý
    • 100
      g sýr
    • 300
      g červená řepa 2 menší
    • zázvor může být i troška mletého

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji opražíme nakrájenou cibuli se zázvorem, přidáme na malé kostičky nakrájenou řepu a 10 minut podusíme. Potom zalejeme vývarem a vínem, vmícháme rýži a dusíme do měkka. Maso nakrájíme na proužky a na trošce tuku opražíme do měkka. Osolíme, opepříme.
2
Dvěma lžícemi vykrajujeme z rýže velké halušky a klademe na talíře. Přiložíme maso a posypeme sýrem. Rýži můžeme klást na talíře i malou naběračkou, děláme kopečky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • vosmik
    vosmik |

    14. 6. 2016 13:36

    uz nikdy :-$

  • janullka86
    janullka86 |

    1. 2. 2012 16:41

    jídlo bylo výborné, s maličkými obměnami jsme si moc pochutnali!! :)

  • Tereza -
    Tereza - |

    25. 6. 2007 11:58

    Veronika, môže byť aj sterilizovaná, ale nie sladkokyslá, lebo celé rizoto bude mať potom sladkokyslú chuť. Takže použite sterilizovanú cviklu v slanom náleve.

  • Veronika Matoušková
    Veronika Matoušková |

    25. 6. 2007 11:42

    Terezko, abych to zase nezmršila, může to být i sterilovaná řepa?

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    9. 2. 2006 13:04

    ˇAno , červená, u nás je to cvikla.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    9. 2. 2006 10:35

    Paní Terezo, prosím, jakou řepu máte na mysli? Červenou?