Rizoto s pórkem

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrnek rýže jakou kdo má rád
    • 3
      ks cibule na drobno krájená
    • 1
      lžíce sádlo nejlepší je domácí
    • 500
      g mleté maso půl vepřové, půl hovězí
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks masox
    • 3
      lžíce paprika - sladká koření
    • 1
      lžička pepř mletý dejte raději podle vaší chuti
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 4
      stroužek česnek krájený na plátky
    • 200
      g tvrdý sýr (nastrouhaný najemno) nebo pórek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve si uvaříme rýži s kostkou masoxu obvyklým způsobem.
2
Na pánvi necháme rozehřát sádlo, na kterém usmažíme cibulku s česnekem nakrájeným na plátky. Necháme mírně osmažit a přidáme mleté maso a orestujeme.
3
Až je maso hotové, přidáme koření, nakonec sladkou papriku. Pozor, nesmíme dlouho smažit, aby se nepřepálila a nezhořkla.
4
Hotovou směs zamícháme do rýže a sypeme sýrem nebo pórkem nebo obojím.
5
Kdo má rád hrášek, může do rýže ke směsi přidat sterilovaný hrášek. Záleží na chuti.
Zařazení: Ostatní

Komentáře k receptu

  • Pája
    Pája |

    3. 9. 2014 07:54

    A ten slibovaný pórek je jako kde?? :-| :D