Rizoto s kuřetem a liškami

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
50 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks šalotka
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 250
      g rýže na rizoto
    • 150
      ml bílé víno
    • 750
      ml zeleninový vývar
    • 250
      g lišky
    • 350
      g kuřecí prsa
    • 0,5
      svazek estragon
    • 75
      g parmazán
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupané šalotky nakrájejte na kostičky. Polovinu oleje rozehřejte v kastrolu a nechte na něm zesklovatět cibulku a rýži. Vmíchejte polovinu vína a vývaru, uveďte do varu a pak na mírném plameni povařte asi 35 minut za občasného přilévání vína a vývaru, až se tekutina vsákne a rýže nabobtná.
2
Očištěné maso a houby nakrájejte na plátky.
3
Na pánvi rozehřejte zbylý olej a houby na něm osmažte, ochuťte, vyjměte a uchovejte v teple. V pánvi teď osmažte maso a dochuťte.
4
Do rýže vmíchejte houby, lístky estragonu, nastrouhaný parmazán, dochuťte a nahoru rozložte plátky masa.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.