Řízky Astra

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřový bůček prorostlý
    • sůl
    • 3
      ks vejce
    • 80
      g hladká mouka
    • 20
      g máslo na potření
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Prorostlý bůček nakrájíme na menší kostky, dvakrát rozemeleme, hodně osolíme, rukama důkladně zpracujeme a necháme do druhého dne v chladnu odležet. Z odleželého masa vytvarujeme rukou na mokrém prkénku tenké řízky. Připravené řízky obalíme těstíčkem připraveným z vajec rozšlehaných s moukou a v rozpáleném oleji usmažíme. Hotové řízky potřeme rozpuštěným máslem. Podáváme s bramborovými hranolky a tatarskou omáčkou.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • anna
    anna |

    29. 7. 2013 16:43

    Řizky tohoto typu dělám již mnoho let akorát když mám umleté maso vepřový bůček osolím a přidám trochu mléka a řádně propracuji. Nechám do druhého dne uležet a pak utvořím řízky podle potřeby a obalím je v klasickém trojobalu. Jsou daleko lepší než suchý vepřový řízek. Je to opravdu výborné.