Autor:

Řízky Astra

Střední
Porce: 4
Ingredience
Vepřový bůček
prorostlý
600 g
Sůl  
Vejce 3 ks
Hladká mouka 80 g
Máslo
na potření
20 g
Rostlinný olej
na smažení
 
Řízky Astra

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Prorostlý bůček nakrájíme na menší kostky, dvakrát rozemeleme, hodně osolíme, rukama důkladně zpracujeme a necháme do druhého dne v chladnu odležet. Z odleželého masa vytvarujeme rukou na mokrém prkénku tenké řízky. Připravené řízky obalíme těstíčkem připraveným z vajec rozšlehaných s moukou a v rozpáleném oleji usmažíme. Hotové řízky potřeme rozpuštěným máslem. Podáváme s bramborovými hranolky a tatarskou omáčkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Bramborový šumavský toč se zelím Recepty na víkend: Lidová domácí čtveřice Články z

Komentáře k receptu: Řízky Astra

Komentáře

  1. anna   29.07.2013 | 16:43 | reagovat | závadný

    Řizky tohoto typu dělám již mnoho let akorát když mám umleté maso vepřový bůček osolím a přidám trochu mléka a řádně propracuji. Nechám do druhého dne uležet a pak utvořím řízky podle potřeby a obalím je v klasickém trojobalu. Jsou daleko lepší než suchý vepřový řízek. Je to opravdu výborné.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web