Autor:

Řízky Astra

Střední
Porce: 4
Ingredience
Vepřový bůček
prorostlý
600 g
Sůl  
Vejce 3 ks
Hladká mouka 80 g
Máslo
na potření
20 g
Rostlinný olej
na smažení
 
Řízky Astra

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Prorostlý bůček nakrájíme na menší kostky, dvakrát rozemeleme, hodně osolíme, rukama důkladně zpracujeme a necháme do druhého dne v chladnu odležet. Z odleželého masa vytvarujeme rukou na mokrém prkénku tenké řízky. Připravené řízky obalíme těstíčkem připraveným z vajec rozšlehaných s moukou a v rozpáleném oleji usmažíme. Hotové řízky potřeme rozpuštěným máslem. Podáváme s bramborovými hranolky a tatarskou omáčkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Grilované hovězí špízky s petrželkovou omáčkou Co uvařit o víkendu na chatě? Články z

Komentáře k receptu: Řízky Astra

Komentáře

  1. anna   29.07.2013 | 16:43 | reagovat |

    Řizky tohoto typu dělám již mnoho let akorát když mám umleté maso vepřový bůček osolím a přidám trochu mléka a řádně propracuji. Nechám do druhého dne uležet a pak utvořím řízky podle potřeby a obalím je v klasickém trojobalu. Jsou daleko lepší než suchý vepřový řízek. Je to opravdu výborné.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web