Autor:

Pomerančový dort

Střední
Těsto
Hladká mouka 150 g
Mleté mandle 150 g
Prášek do pečiva 2 lžička
Vejce 3 ks
Cukr 100 g
Pomerančový základ
Pomeranč 2 ks
Voda 400 ml
Cukr 350 g
Krém
Cukr 100 g
Máslo 100 g
Žloutek 8 ks
Šťáva
a kůra z 1 pomeranče a 1 citronu
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Pomeranče vydrhneme a nakrájíme na půlcenimetrové plátky, zalijeme vodou, přidáme cukr a necháme asi půl hodiny táhnout na mírném ohni. Formu na dort vymažte máslem, dno vyložte papírem a na dno rozložte ty nejhezčí plátky pomeranče.

Zbytek pomerančů sceďte a rozmixujte na jemný krém. Pak rozšlehejte vejce s cukrem na hustý krém, přidejte rozmixované pomeranče, velmi opatrně také přidejte ostatní přísady. Nalijte do formy a pečte. Nechte vychladnout ve formě a pak vyklopte. Pomeranče musí být navrchu. Ten je krásný, že?!

A teď krém. Ve vodní lázni prošlehejte žloutky a přecezenou šťávu z citrusů. Nechte vychladnout. Pak ušlehejte máslo s cukrem a nastrouhanou kůrou a pomalu zašlehávejte vaječný krém. Dort dvakrát prokrojte, každé patro zakapte sirupem z pomerančů, natřete krémem a slepte. Nakonec sirupem zalijte i povrch dortu. Nechte alespoň tři hodiny zaležet v chladu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Carbonnade à la Flamande Belgické speciality Články z

Komentáře k receptu: Pomerančový dort

Komentáře

  1. ivana madrova   05.03.2007 | 23:27 | reagovat | závadný

    Je tam i kůra a vůbec to nevadí, jen si dejte pozor na semínka, ta jsou hořká.

  2. Majklina   03.03.2007 | 12:35 | reagovat | závadný

    Zní to lákavě ale opravdu je tam i ta kůra z pomerančů?Nebo jsem to špatně pochopila?

  3. Andra   28.02.2007 | 13:09 | reagovat | závadný

    Už recept vyzerá dobre. Ešte neviem kedy, ale určite čoskoro vyskúšam. Thanks

  4. Ifča   27.02.2007 | 22:09 | reagovat | závadný

    To Andra:Vyložila jste si to dobře, sirup z pomerančů je ta voda, ve které se pomeranče vařily. Žloutky jsem šlehala se sirupem, dala jsem jen půl cukru. Je třeba ve vodní páře šlehat i 30 minut, ale nemusíte stále šlehat. Rozhodně však krém neopouštějte tak, že byste odešla z kuchyně :). Dort zalít sirupem není přesné, myslí se pokapat. A pomeranče na povrchu neoschly ani za 2 dny (kousek jsem schovávala pro syna, jinak bych to nemohla ověřit - dort byl rychle sněden). Je moc dobrý, neobvyklý, svěží :)

  5. Andra   27.02.2007 | 13:35 | reagovat | závadný

    "Táhnout na mírném ohni" znamená trochu povariť? Plátky pomarančov, ktoré dáme na dno formy sú tie "povarené"? Ako dlho asi šľaháte žĺtky nad parou? Nezrazí sa tá hmota po pridaní šťavy z citrusov? Predpokladám, že sirup z pomarančov je voda s cukrom, v ktorej sa varili pomaranče. Nechápem to zaliatie torty sirupom. Akým množstvom? Neobsušía sa tie pomaranče na povrchu? Viem, veľa otázok naraz, aj moja dcéra by to povedala... ospravelňujem sa.. :)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web