Autor:

Pilaf afgánský

Střední
Porce: 4
Ingredience
Hovězí maso 200 g
Kuřecí maso 360 g
Vepřový vývar  
Kardamom  
Cibule 80 g
Máslo 100 g
Karotka 140 g
Rýže 120 g
Rozinky 40 g
Pepř mletý  
Sůl  

Postup přípravy:

Jemně krájená cibule se podusí na másle, přebytečný tuk se slije a na něm se podusí syrové hovězí maso a drobné kousky odkostěného kuřecího masa. Pak se přidá podušená cibule, vše se zalije vývarem z masa nebo vodou tak, aby maso bylo zakryto, přikryje se a nechá dusit.

Když je maso částečně měkké, přidá se na drobnější kostky nakrájená karotka, podle potřeby vývar z masa. Když se směs opět vaří, přidá se sůl a okapaná rýže, která se před tím máčela asi 1-2 hodiny ve vodě. Vše se pak nechá pod pokličkou mírně dusit asi 15-20 minut. Potom se přidají opláchnuté, okapané rozinky, mletý pepř a kardamom, vše se lehce promíchá a nechá v teple asi 30 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Rostbíf s bylinkovými bramborami Lehké večeře s vůní podzimu Články z

Komentáře k receptu: Pilaf afgánský

Komentáře

  1. Hana Čermáková   22.11.2010 | 10:05 | reagovat |

    lze dělat pilaf s již uvařené rýře?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy? 30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy?
Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat
Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři? Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web