Autor:

Pilaf afgánský

Střední
Porce: 4
Ingredience
Hovězí maso 200 g
Kuřecí maso 360 g
Vepřový vývar  
Kardamom  
Cibule 80 g
Máslo 100 g
Karotka 140 g
Rýže 120 g
Rozinky 40 g
Pepř mletý  
Sůl  

Postup přípravy:

Jemně krájená cibule se podusí na másle, přebytečný tuk se slije a na něm se podusí syrové hovězí maso a drobné kousky odkostěného kuřecího masa. Pak se přidá podušená cibule, vše se zalije vývarem z masa nebo vodou tak, aby maso bylo zakryto, přikryje se a nechá dusit.

Když je maso částečně měkké, přidá se na drobnější kostky nakrájená karotka, podle potřeby vývar z masa. Když se směs opět vaří, přidá se sůl a okapaná rýže, která se před tím máčela asi 1-2 hodiny ve vodě. Vše se pak nechá pod pokličkou mírně dusit asi 15-20 minut. Potom se přidají opláchnuté, okapané rozinky, mletý pepř a kardamom, vše se lehce promíchá a nechá v teple asi 30 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Farfalle s grilovanou paprikou Špagety, penne i farfalle - zamilujte se do těstovin! Články z

Komentáře k receptu: Pilaf afgánský

Komentáře

  1. Hana Čermáková   22.11.2010 | 10:05 | reagovat |

    lze dělat pilaf s již uvařené rýře?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web