Pastašuta

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g těstoviny (Nejlépe mušle nebo kolínka)
    • 500
      g mleté maso (Hovězí s vepřovým)
    • kečup - jemný Podle chuti
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks rajský protlak
    • sůl
    • pepř mletý
    • česnek
    • cukr
    • 250
      g eidam sýr
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme do zlatova na trošce oleje, vařím na teflonu, tak toho tuku moc být nemusí, přidáme lžíci cukru a když se rozpustí přidáme mleté maso a 10 min. opékáme.
2
Mezitím postavíme vodu na uvaření těstovin, maso osolíme, opepříme, přidáme protlak, kečup a prolisovaný česnek a vše ještě chvilku povaříme, stačí tak 5 minut. Uvařené těstoviny scedíme a dáme do zapékací misky. Maso přidáme k těstovinám, pořádně promícháme a zasypeme nastrouhaným eidamem. Zapečeme 15 min. na 220 °C, aby se rozpekl eidam.
3
Malinká rada ještě na konec, těstoviny nikdy nevařím úplně do měkka, protože se dovaří ještě v troubě při zapékání.
Zařazení: Maso Mleté

Komentáře k receptu

  • Jana Novotná
    Jana Novotná |

    10. 1. 2009 10:18

    Ne není to nijak originální recept někde opsaný, je to recept "co doma chuť navrhla" proto český název "Pastašuta"

  • Antonia Trusková
    Antonia Trusková |

    10. 1. 2009 00:03

    Predpokladám, ze sa jedná o recept "Pasta asciutta".