Autor:

Oříšková bábovka II.

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 350 g
Tuk 160 g
Moučkový cukr 300 g
Vejce 4 ks
Mléko 1/4 l
Prášek do pečiva 1 ks
Citronová kůra  
Vanilkový cukr  
Skořice  
Vlašské ořechy
nebo oříšky
100 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Žloutky utřeme s cukrem a tukem (Hera, máslo), zatřeme citronovou kůru, přidáme střídavě mouku prosetou s práškem, mleté ořechy a mléko. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků, do kterého jsme zašlehali vanilkový cukr. Upečeme při 180 °C.

Délka pečení asi 50 minut, ale vždy raději zkoušíme propečení vpíchnutím špejle.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Jahodovo-rebarborový koláč Tip na víkend: Jahodovo-rebarborový koláč Články z

Komentáře k receptu: Oříšková bábovka II.

Komentáře

  1. Pavla   09.10.2013 | 17:58 | reagovat |

    Přidávat sníh z bílku a kypřící prášek je absoltuně zbytečné, obojí funguje jako kypřidlo takže buď jedno nebo druhé..

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít! Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!
Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily? Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily?
Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web