Oříšková bábovka II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g hladká mouka
    • 160
      g tuk
    • 300
      g moučkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 0,3
      l mléko
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • citronová kůra
    • vanilkový cukr
    • skořice
    • 100
      g vlašské ořechy nebo oříšky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky utřeme s cukrem a tukem (Hera, máslo), zatřeme citronovou kůru, přidáme střídavě mouku prosetou s práškem, mleté ořechy a mléko. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků, do kterého jsme zašlehali vanilkový cukr. Upečeme při 180 °C.
2
Délka pečení asi 50 minut, ale vždy raději zkoušíme propečení vpíchnutím špejle.
Zařazení: Moučníky Bábovky

Komentáře k receptu

  • Pavla
    Pavla |

    9. 10. 2013 17:58

    Přidávat sníh z bílku a kypřící prášek je absoltuně zbytečné, obojí funguje jako kypřidlo takže buď jedno nebo druhé..