Ořechový závin z cizrny

moje hodnocení:

4,2

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení listové těsto
    • 300
      g cizrna
    • 2
      lžička rostlinný olej
    • sůl
    • 3
      lžíce cukr
    • rozinky
    • skořice
    • hřebíček
    • kardamom

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cizrnu uvažíme a s trošičkou vody a oleje rozmixujeme. Přidáme cukr a koření. Těsto vyválíme, posypeme rozinkami, naplníme náplní z cizrny, závin stočíme a upečeme. Povrch můžeme před pečením potřít rozšlehaným vajíčkem.
Zařazení: Moučníky Záviny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • iifca
    iifca |

    19. 10. 2011 18:46

    Do receptíku jsem přidala mandle a sušený brusinky a byla to dobrůtka. Jen mi těsto popraskalo a náplň trošku vytekla, ale to už je moje chyba. Závin je výborný a opravdu, kdo vyzkouší, nebude litovat.

  • pippiva
    pippiva |

    12. 2. 2011 22:43

    Do naplne jsem pridala horkou cokoladu nakrajenou na kousky,rozinky jsem namocila do rumu,zavin jsem pred pecenim posypala trtinovym cukrem.Manzel moc nadseny nebyl,me zavin chutna velice,takze ,co jsem si upekla,to si taky snim :-D

  • Šárka Rudlová
    Šárka Rudlová |

    4. 10. 2009 11:24

    Super, stačí cizrnu malinko rozmačkat vidličkou, ani se nemusí mixovat.

  • Lada
    Lada |

    24. 12. 2006 11:39

    Můžu se zeptat, jak ji děláte opraženou?

  • Alča H.
    Alča H. |

    2. 10. 2005 13:41

    Náplň se mi zdála příliš suchá a jelikož jsem nechtěla přidávat další tuk, tak jsem na ní postrouhala tři malá jablka - ta tomu dodala šťávu. Také jsem vyzjkoušela místo listového těsta použít kynuté a je to moc dobré! :-)

  • Anonym
    Anonym |

    2. 10. 2005 11:17

    Vynikajici zakusek!!! Doporucuji! Muzou se pridat i datle nebo povarena v cukrovym sirupu pomerancova a citronova kura.

  • Anonym
    Anonym |

    2. 10. 2005 11:01

    Abies, urcite ne, cizrna ma svoji specifickou chut i kdyz zelena vypada jako hrasek :-)) Nam varena necutna ale milujeme ji oprazenou - je lepsi nez orisky!

  • Helena Abouzeidova Mudr
    Helena Abouzeidova Mudr |

    1. 10. 2005 20:00

    Cizrnova mouka je soucasti vynikajiciho iranskeho cukrovi,recept neznam,jen si ho obcas koupim v Dubaji na mezinarodnim festivalu,stoji tam na nej fronty.Stalo by za to aby tento recept nekdo odvazny zkusil.Musi to byt ale kaloricka bomba.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    30. 9. 2005 07:01

    To neviem , možno áno, ale cizrna má chuťou veľmi blízko orechom. Ale tak ma teraz napadá, že u nás máme recept na fazuľovú tortu, takže fazuľa by sa asi použiť dala, neviem. Ale určite by to už malo inú chuť.

  • Abies Alba
    Abies Alba |

    29. 9. 2005 18:01

    Dala by se použít místo cizrny jiná luštěnina?