Autor:

Ořechový závin z cizrny

Střední
Ingredience
Listové těsto 1 balení
Cizrna 300 g
Rostlinný olej 2 lžička
Sůl  
Cukr 3 lžíce
Rozinky  
Skořice  
Hřebíček  
Kardamom  
Ořechový závin z cizrny

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Záviny

Cizrnu uvažíme a s trošičkou vody a oleje rozmixujeme. Přidáme cukr a koření. Těsto vyválíme, posypeme rozinkami, naplníme náplní z cizrny, závin stočíme a upečeme. Povrch můžeme před pečením potřít rozšlehaným vajíčkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2+
4.2 5 5 1
Zavařeno a napečeno Články z

Komentáře k receptu: Ořechový závin z cizrny

Komentáře

  1. iifca   19.10.2011 | 18:46 | reagovat |

    Do receptíku jsem přidala mandle a sušený brusinky a byla to dobrůtka. Jen mi těsto popraskalo a náplň trošku vytekla, ale to už je moje chyba. Závin je výborný a opravdu, kdo vyzkouší, nebude litovat.

  2. pippiva   12.02.2011 | 22:43 | reagovat |

    Do naplne jsem pridala horkou cokoladu nakrajenou na kousky,rozinky jsem namocila do rumu,zavin jsem pred pecenim posypala trtinovym cukrem.Manzel moc nadseny nebyl,me zavin chutna velice,takze ,co jsem si upekla,to si taky snim :-D

  3. Šárka Rudlová   04.10.2009 | 11:24 | reagovat |

    Super, stačí cizrnu malinko rozmačkat vidličkou, ani se nemusí mixovat.

  4. Lada   24.12.2006 | 11:39 | reagovat |

    Můžu se zeptat, jak ji děláte opraženou?

  5. Alča H.   02.10.2005 | 13:41 | reagovat |

    Náplň se mi zdála příliš suchá a jelikož jsem nechtěla přidávat další tuk, tak jsem na ní postrouhala tři malá jablka - ta tomu dodala šťávu. Také jsem vyzjkoušela místo listového těsta použít kynuté a je to moc dobré! :-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web