Autor:

Zapečená polenta se sýrem

30 minut PT0H30M
Snadné
Ingredience
Kukuřičná kaše
klasicky uvařené ve slané vodě (aby vám vyšla na dno zapékací misky v 2 cm vrstvě)
200 g
Kozí sýr
(můžeme nahradit ovčím)
180 g
Zelenina
brokolice, cuketa, baklažán, rajčata, květák...
600 g
Sůl  
Pepř mletý  
Tymián
sekaný
1 lžička
Rozmarýn
sekaný
1 lžička
Zakysaná smetana 200 ml
Sladká smetana 100 ml
Vejce 5 ks
Zapečená polenta se sýrem

Postup přípravy:

Polentu rozetřeme do vymazané zapékací mísy. Na trošce oleje opražíme nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme, dusíme asi 5 minut. Vmícháme sekané bylinky. Zeleninu navrstvíme na polentu. Posypeme rozdrobeným sýrem a zalejeme rozmíchanými smetanami s vejci, solí a pepřem.
Zapékáme při střední teplotě asi 40 minut dozlatova.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 7x)
Pečené krůtí prso na perlovém kuskusu Září ve vaší kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Zapečená polenta se sýrem

Komentáře

  1. Anonymous   12.12.2015 | 17:48 | reagovat | závadný

    výborné moc nám chutnlo

  2. Lenka Bauerová   04.08.2012 | 20:28 | reagovat | závadný

    Ačkoli nejíme nijak moc "bio", moc nám chutnalo, včetně manžela. Určitě stojí za to vyzkoušet.

    1. J.Tereza   04.08.2012 | 22:18 | reagovat | závadný

      Ten recept nie je o "bio". Biopotravimy sú niečo úplne iné. :-)

  3. Hanka   30.05.2012 | 21:58 | reagovat | závadný

    Polentu jsem vyzkoušela poprve v životě a protože mám ráda masíčko včetně rybek a podobné havěti, přidala jsem to i na polentu. Do zapékací misky jsem narovnala polentu, posypala krevetami a nasekanou jarní cibulkou. Pak jsem to zalila rozšlehanými vejci (pro jednoho stačí 2) se solí a pepřem a trochu italských bilinek. Nakonec jsem na vrch nastrouhala kozí sýr a vše dala zapéct do vyhřáté trouby. No úžasný. Trocha bílého vínka na zapití nezaškodí. Dobrou chuť.

  4. hugoboss   23.11.2010 | 15:37 | reagovat | závadný

    Vyzkoušel jsem to, do polenty jsem při vaření přidal lžičku kari a česnek, zeleninku jsem si trošku obměnil a bylo to neskutečně famózně dobré. Doporučuji

  5. Tereza Jarčušková   13.11.2006 | 7:07 | reagovat | závadný

    Jarmilka, môj otec bol "špecialista" na zvláštne kombinácie. A tak varil kašu - nás sa jej hovorí kukuričanka - tak, že ju varil naslano, polial rozpraženou slaninkou s cibuľkou a dielo korunoval posypaním kryštálovým cukrom. Ten sa pekne na teplej kaši rozpustil, a musím povedať, že nám chutnalo.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web