Ondrův Katův šleh

Hodnocení:

Moje:

20 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřová kýta
    • 1
      ks pórek Stačí půlka
    • 2
      ks paprika různé barvy
    • 1
      ks jarní cibulka
    • 1
      ks cibule větší
    • 1
      lžička chilli
    • 0,5
      lžička pepř mletý
    • 0,5
      lžička sůl
    • 400
      ml kečup - ostrý
    • 1
      špetka mletá paprika
    • 1
      ks klobása pálivá
    • 1
      stroužek česnek utřený

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V pánvi zpěníme cibulku a k ní přidáme na kostičky nakrájenou klobásku. Po chvíli přidáme maso a orestujeme. Maso s cibulkou a klobásou vyndáme z pánve a necháme jen olej.
2
Do pánve dáme na nudličky pokrájené papriky, jarní cibulku a utřený česnek. Zlehka orestujeme, podlejeme trochou vody a cca 5 minut podusíme.
3
Po krátkém podušení vrátíme zpět maso s cibulkou a klobáskou do pánve, přidáme sladkou a pálivou papriku, chili mleté (případně chili papričku), osolíme, opepříme (já ještě přidávám trochu koření "Adamova žebra"). Poté přidáme kečup a necháme za stálého míchání ohřát, případně ještě dochutíme.
4
Nakonec přidáme najemno nakrájený pórek a cca 2 minuty necháme ohřát (doporučuji míchat, aby se kečup nezačal připalovat).
5
Podáváme s hranolky nebo kroketami.
Zařazení: Maso Přílohy Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • krokouš
    krokouš |

    12. 12. 2015 08:32

    :-P

  • Zárubová Věra
    Zárubová Věra |

    25. 10. 2013 22:20

    Katův šleh se dělá skoro v každé hospodě, ale za tenhle kečupový čuninec bych nedala ani zlámanou grešli :-$ .

  • roman.sc
    roman.sc |

    25. 10. 2013 10:05

    Vyzkousel jsem tento recept a musim rict, ze to bylo vynikající.Vynechal jsem pouze ten cesnek.