Fenyklová polévka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks fenykl
    • 1
      ks brambory vetsi
    • 2
      ks šalotka
    • 50
      g anglická slanina nakrajena na kosticky
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • olivový olej podle potreby
    • sůl
    • sýr podle potreby a podle chuti(parmazan,emental...)
    • chleba nebo pecivo,nakrajene na kosticky a osmahle v troube

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji zpěníme nakrájenou šalotku se slaninou, přidáme nakrájené bulvy fenyklu, ze kterých jsme odkrojili zelené stonky a vnější hrubé vrstvy.
2
Taktéž přidáme bramboru nakrájenou na kostky, přilijeme 7 dl vody a necháme vařit zhruba 30 minut.
3
Rozmixujeme a přilijeme trochu ohřátou smetanu, osolíme, promícháme a necháme přejít varem.
4
Polévku dáme do talířů, posypeme sýrem, můžeme pokapat panenským olivovým olejem (není nutno) a přidáme osmahlý chléb.Také je výborná s pečivem čerstvým.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Astral007
    Astral007 |

    11. 8. 2014 18:15

    Luxusní polévka, nezůstala ani lžička ;-)

  • Marketa
    Marketa |

    11. 9. 2013 13:19

    Vyborna polevecka, dobre ochucena, moc chvalim <3 .