Katův šleh pro nenáročné

Hodnocení:

Moje:

50 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřová kýta 400-500
    • cibule
    • 1
      sklenice zeleninové lečo malá sklenička
    • chilli

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli necháme na oleji zesklovatět, vložíme na nudličky nakrájenou kýtu a trochu prudčeji opečeme ze všech stran. Osolíme a opepříme, mírně podlijeme a vlijeme lečo. Pod poklicí dusíme asi 30 minut, přidáme chilli, každý jak má rád.
2
Podáváme s rýží.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • RauM
    RauM |

    2. 3. 2012 13:56

    já osobně to s rýží nemusím, vedou bramboráčky, ale manžel je schopný sníst to jak s rýží, tak i těstovinami :-D

  • vladi
    vladi |

    25. 2. 2011 12:55

    dobré a rychlé :-)

  • elen Dankova
    elen Dankova |

    28. 6. 2009 11:37

    Tak kombinace s rýží mně osobně vůbec nesedí...:-(Já dávám jako přílohu hranolky...nejlépe ty do trouby, jsou krásně křupavé a není s nimi práce...

  • Petr Bradáč
    Petr Bradáč |

    22. 2. 2008 20:25

    Ja to miluji s bramboráčkem a tatarskou omáčkou.Zapijím pivečkem.Mňááááám.

  • Monika V.
    Monika V. |

    14. 1. 2007 11:04

    Tak tohle dělám taky. Jen nedávám chilli, ale česnek a lečo nechám vydusit, aby to bylo hustší a pak tuto směs dám na očesnekované topinky a posypu sýrem.Je to taková hospodská topinka.

  • Ladislava Kalábková
    Ladislava Kalábková |

    14. 1. 2007 10:14

    U nás katův šleh frčí s rýží na půl s americkýma bramborama , ale děti nepohrdnou jenom hranolky.Bramborák je pro mě novinka - ochutnáme.

  • Eva Mlýnská
    Eva Mlýnská |

    30. 10. 2006 11:41

    Bramborovými plackami máte na mysli obyčejný bramborák? Katův šleh je totiž s bramborákem vynikající. S tou rýží jsem to nezkoušela, dělám ho vždycky mezi bramborák.

  • Naďa
    Naďa |

    4. 4. 2006 13:44

    S katovým šlehem děláme maličkou obměnu: když je šťáva téměř vydušená,maličko popráším moukou (aby se to spojilo).Podávám s bramborovými plackami-na talíř 2-3 placky a na placky se navrší šleh.Vše podle chuti strávníka.Je to vynikající a zapité sklenkou pivka nemá konkurenci!

  • DANA BRADÁČOVÁ
    DANA BRADÁČOVÁ |

    3. 4. 2006 20:00

    Je to vynikající,ale málem to s náma šlehlo ::o))