Autor:

Univerzální bramborové těsto

Snadné
Ingredience
Brambory
uvařené
750 g
Hrubá mouka 250 g
Krupice 50 g
Vejce 2 ks
Ocet 1 lžíce
Sůl 1 špetka
Univerzální bramborové těsto

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Nahrubo nastrouhané brambory smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme tuhé těsto. Pokud lepí, přidáme mouku. Toto těsto můžeme využít na několik způsobů:

1. vyválíme placičky a smažíme na tuku, podáváme buď na sladko (povidla, mák, skořicový cukr apod.) nebo na slano (strouhaný sýr, kečup, tatarka, zelenina apod.)

2. vyválíme velkou placku, vykrajujeme větší kolečka a plníme zase buď sladkými náplněmi (povidla) nebo slanými (mleté maso, dušené kysané zelí, uzeniny apod.), vaříme ve vodě.

3. tvoříme plněné knedlíky - sladké (výborné jsou se švestkami) nebo slané (plněné škvarky, uzeninou apod.), vaříme ve vodě.

4. do těsta přidáme jakékoliv koření nebo bylinky, tvoříme malé knedlíčky a zavařujeme do polévky.

5. tvoříme klasické knedlíky (šišky), vaříme ve vodě.

Zkrátka a dobře, fantazii se meze nekladou. Většinou dělám toto těsto ve větším množství, uvařím si do zásoby přílohové knedlíky a knedlíčky do polévky a dám zamrazit.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.25 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 4x)
Salát ze zelných listů s červenou čekankou, jablky a kuřetem Zázraky zářijové kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Univerzální bramborové těsto

Komentáře

  1. Nikijaho   01.04.2014 | 13:12 | reagovat | závadný

    Tak nevím, těsto jsem dělala z dvojté dávky a místo 500g mouky a 50g krupice jsem do těsta musela přidat mouky celkem 1300g mouky! Podle mě je tam mnoho vajec a stačila by polovina. Máme teď těsto spíš moučné s bramborami, než bramborové s moukou.

    1. HelenaPa   01.04.2014 | 14:56 | reagovat | závadný

      Já dávám do bramborového těsta na 800 g brambor, 200 g hrubé mouky a 100 g krupice jen 1 vejce. A žádný ocet. Hustota těsta ale taky záleží na druhu brambor.

  2. RauM   25.01.2012 | 15:49 | reagovat | závadný

    původně jsem z nich měla strach, ale povedly se výborně, dělala jsem klasické knedle - šišky a za 20 min bylo hotovo.. i manžel pochválil :-[

  3. Zdena z JM   19.01.2011 | 6:59 | reagovat | závadný

    Brambory se nejprve uvaří a potom nastrouhají.Myslím si,že v původní verzi tohoto receptu bylo uvedeno 750 g vařených brambor.To slovo vařených se někde zatoulalo.

    1. Jarka O.   19.01.2011 | 8:08 | reagovat | závadný

      Zdeno, Vy si můžete svůj vlastní recept opravit ;-)

    2. danyi@mf.cz   19.01.2011 | 10:22 | reagovat | závadný

      Děkuji za upozornění, recept jsem již opravil. ;-)

  4. kuchařka   12.01.2011 | 19:52 | reagovat | závadný

    A ty brambory se, prosím, strouhají syrové nebo uvařené? Děkuji.

  5. anna.s   20.11.2010 | 9:14 | reagovat | závadný

    prosim, jak dlouho se vari treba sisky na sisky s makem? nebo i klasicky bramborovy knedlik? dekuji

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web