Obrácený koláč

Hodnocení:

Moje:

90 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks vejce
    • 60
      g cukr
    • 150
      g hrubá mouka
    • citronová šťáva
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 0,5
      kg jablka
    • skořice
    • rozinky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celá vejce ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou šťávou do pěny. Do této hmoty přidáme mouku s práškem do pečiva a promícháme.
2
Dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou. Nakrájíme a oloupeme jablka, vyložíme jimi dno formy, posypeme skořicí a rozinkami. Na jablka nalijeme těsto a zvolna upečeme.
3
Po částečném vychladnutí vyklopíme z formy, jablka zůstanou na povrchu. Posypeme vanilkovým cukrem a po vychladnutí krájíme. Podáváme se šlehačkou.
Zařazení: Moučníky Koláče
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zdenka Kocmichová
    Zdenka Kocmichová |

    21. 7. 2010 21:28

    Tak nevím, tento moučník u nás nedošel výraznějšího uznání. Těsto se nám zdá příliš suché a hutné. Koláč nějak postrádá šmrnc. Prostě každý máme jiné chutě.

  • Luba
    Luba |

    4. 4. 2008 20:13

    vyzkoušejte s ananasem, to je lahoda!

  • Lenny
    Lenny |

    4. 4. 2008 12:10

    Koláč je výborný a nízkokalorický, dala jsem místo jablek broskve a byl také skvělý.

  • ALENA ROSENKRANZOVÁ
    ALENA ROSENKRANZOVÁ |

    16. 3. 2008 16:38

    Tento recept znám dlouhá léta, jen po vychladnutí dávám pudinkový krém a zdobím čokoládou. Jsou vynikající.

  • Helena Imrýšková
    Helena Imrýšková |

    21. 4. 2007 09:29

    aha..co to přesně znamená pozvona pečeme????

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    22. 2. 2007 13:06

    Výborné! Ještě jsme si každý kousek na talířku přelili horkým pudinkem do hrníčku "sladký moment". Dietní chyba, ale stálo to za to :-)

  • XY
    XY |

    1. 2. 2007 23:27

    Je to bez tuku a to je fajn, cukru tam také moc není

  • Nicole
    Nicole |

    1. 2. 2007 19:05

    XY : Co je na tom dietního??????

  • Misa
    Misa |

    22. 1. 2007 14:15

    Kdyz to nebudu pect v dortove forme ale pouziju plech priblizne 27x40cm, staci jedna davka nebo mam dat vseho dvojnasobek? Diky za radu.

  • XY
    XY |

    20. 1. 2007 21:09

    velmi lahodný a dietní, díky

  • veronika kalinová
    veronika kalinová |

    8. 1. 2007 13:30

    Koláč jsem dělala v sobotu a přidala jsem tam podle paní Jany šlehačku a puding.Koláč nám moc chutnal a pokud ho necháte uležet do druhého dne je o 100% lepší.díky za recept

  • lenča
    lenča |

    5. 1. 2007 17:08

    Nevím proč,ale koláč se mi po nějaké době(po vytahnutí z trouby) "propadl".Nevím,kde jsem udělala chybu.

  • SV
    SV |

    4. 1. 2007 20:15

    Koláč je hotový raz dva a také tak rychle byl u nás snědený.Příště zkusím dát i pudink a uvidíme ....

  • Stanislava Novotná
    Stanislava Novotná |

    8. 10. 2005 19:57

    K tomuhle koláči se stále vracím, dobrý a dietní

  • Mirka.G.
    Mirka.G. |

    6. 10. 2005 22:08

    Tiež ho robievam, je velmi dobrý, ale robievam ho plech, jablká dám na papier na pečenie a keď je upečený, obrátim ho a stiahnem papier, polejem ho čokoládovou polevou. A medzi jablká a piškótové cesto sa môžu dať orechy, hrozienka - podľa chuti a podľa zásob v špajzi.

  • Alina
    Alina |

    15. 4. 2005 17:48

    Také jsem se nechala nalákat, dobré, lehoučké. Myslíte, že by to šlo i s jiným ovocem? Prosím poraďte

  • Lubor
    Lubor |

    13. 4. 2005 21:02

    Fakt dobré, už jsem vyzkoušel

  • Evík
    Evík |

    13. 4. 2005 10:07

    Moc dobré.Upekla jsem včera a málem ho nenechali ani vychladnout :-)Děkuji za recept.Budu doporučovat.

  • Lubor s rodinkou
    Lubor s rodinkou |

    12. 4. 2005 21:58

    Díky paní Janě z VM vyzkouším

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    11. 4. 2005 07:00

    Lituji, že jste nerozuměli - puding dám uvařený až nahoru na jablka, když je koláč hotový - já mu říkám obrácený dort, dělám jej ve formě od remosky (staršího data). Takže upeču ten dot, až zchladne dám na něj nahoru vrstvu pudingu - ne moc vysokou, jen tak pro zpestření chuti a nakonec rozetřu jednu ušlehanou šlehačku, povrch posypu nastrouhanou čokoládou. Je to lehounké, skoro se to nemusí kousat, ale je to hned pryč.

  • Lubor
    Lubor |

    10. 4. 2005 19:56

    Janě z VM nerozumím. Na upečený koláč na jablka pudink? Nebo jak to myslela? Děkuji za odpověď

  • Jana z Ba
    Jana z Ba |

    8. 4. 2005 15:55

    Jana z VM - puding na jablká a až potom piškótové cesto , pochopila som to správne ?

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    8. 4. 2005 08:10

    Tento koláč dobře znám, dělám jej už léta. Piškotové těsto dělám jednodušeji - šlehám 4 bílky, postupně zašlehávám 4 lžíce krupicového cukru, lehce zalšehám 4 žloutky a nakonec zamíchám 4 lžíce přesáté polohrubé mouky (nebo hladké).Je to opravdu velice lehké, výborné a já jsem nahoru na jablka dala nedávno puding se šlehačkou a to je potom už zákusek a je tučnější.Ale vynikající !!

  • Monča
    Monča |

    6. 4. 2005 20:57

    Lešhoučké a šťavnaté, hned snězeno!! Musím opakovat!

  • Abies Alba
    Abies Alba |

    5. 4. 2005 16:54

    Moc chutnal všem. Doporučuju, je to v podstatě piškotové těsto. Přidala jsem slunečnicová semínka místo ořechů - výsledek byl okamžitě snězený. :-)

  • Pilence
    Pilence |

    4. 3. 2005 16:06

    Jablka snedli, tak jsem je nahradila broskvemi. Nejprve jsem se branila nalehani posypat je skorici a rozinkami, ale podlehla jsem... Vysledkem jsem byla prekvapena, vubec to neni spatne, ale pro me je klasika proste klasika. Pile

  • Anonym
    Anonym |

    1. 3. 2005 19:59

    Marie M. má pravdu je to lehoučký šťavnatý moučníček

  • Marie Měrková
    Marie Měrková |

    27. 2. 2005 12:22

    Výborný koláč, podle odborníků na výživu je nejhorší kombinace cukru a tuku - to se hned ukládá tuk do zásoby na tělíčku:-)) Tenhle koláč tuto kombinaci nemá, proto je u nás oblíbený, a navíc je moc dobrý :-))

  • Kája
    Kája |

    15. 10. 2004 18:31

    Moc dobré, mezi jablka jsem dala sekané ořechy!

  • Vlastimila Vacková
    Vlastimila Vacková |

    19. 8. 2004 22:36

    Souhlasím s Alicí, moc dobré a lehké

  • Alice
    Alice |

    29. 6. 2004 19:12

    Moc dobré, dietní, mažel je na dietě a po tomhle moučníku mu nic není a mohl by ho stále, doporučuji všem, kdo nemohou hodně sladké a tučné moučníky. Je to lahodné a jablka dají dobrou chuť