Mrkvový džus

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mrkev
    • 40
      g kyselina citronová
    • 3
      ks citron může být i bez kůry
    • 10
      l voda
    • 1
      kg cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mrkev a nakrájené odpeckované citrony dáme vařit do papiňáku s 2 litry vody cca si 1/2 hodiny. Uvařené necháme prochladnout a rozmixujeme. Svaříme 10 l vody s 1 kg cukru a smícháme s rozmixovaným a nakonec přidáme kyselinu citronovou.
2
Dáme do Pet láhví vychladíme a můžeme začít pitný režim v horkých dnech.
Zařazení: Nápoje Nealkoholické

Komentáře k receptu

  • Teri
    Teri |

    16. 10. 2012 17:16

    Ohledně toho citronu, je škoda dát ho tam bez kůry, ale kdo nemá rád nahořklou chuť, tak doporučuji kůru z omytého citronu okrájet ve velmi tenké vrstvě (jen to žluté), nebo nastrouhat na jemném struhadle a tu žlutou kůru použít do džusu. Pak silnější bílou slupku oloupat a vyhodit (je hořká) a citron nakrájet na kolečka, VELMI PEČLIVĚ vyhodit všechny pecičky, jsou extrémně hořké.

  • Katka
    Katka |

    16. 10. 2012 15:29

    Tak jsem vařila podle receptu a zdálo se nám to dosti kyselé (hlavně děti se šklebily) a mrkvová chuť nebyla skoro znát. Vařím druhou várku, stejný recept, jen množství mrkve dávám 2kg a uvidíme, snad to bude lepší :-) Nebo mám dát méně kyseliny citronové? Mrkve se letos urodily obzvláště hojně ...

  • věra
    věra |

    29. 9. 2012 12:49

    byl dobry

  • Anna Doležalová
    Anna Doležalová |

    29. 10. 2007 18:33

    Já ho znám s Karotelou. Nevím zda se ještě vyrábí, ale mám ještě recept schovaný. Jenže kde sehnat tu Karotelu? Možná by se dala něčím nahradit. Už se to nesladilo.

  • Jitka M.
    Jitka M. |

    29. 10. 2007 15:04

    Džus se nám moc líbí, jenom jsem ho malinko upravila. Cukr jsem dala vařit chvíli s mrkví a citronem a přidala kyselinu citronovou. 10l vody jsem nevařila, po rozmixování směsi jsem džus dala do pet lahve s širokým hrdlem (velké balení sirupu jupí) a ředíme až před konzumací. Nezabere to tolik místa.

  • Alenka Aová
    Alenka Aová |

    16. 4. 2007 11:06

    Tento džus mám moc ráda, vyzkoušela jsem i obměnu s citronem a dvěma pomeranči, mňam

  • Alenka Aová
    Alenka Aová |

    12. 12. 2006 16:49

    Džus je výborný i bez dýně, už ho máme po pár dnech vypitý :-) Přiznávám,že se mi zdálo 1kg cukru dost,tak jsem dala cca 800g.Příště zkusím menší část cukru nahradit nějakým dobrým nízkokalorickým sladidlem,ať nemám špatné svědomí :-)

  • Jiří Skřivan
    Jiří Skřivan |

    10. 7. 2005 08:50

    jelikož džus má být trochu zahuštěný,tak já do něho přidávám uvařenou rozmixovanou a přecezenou dýni,ale může to být i cuketa.