Autor:

Mrkvový krém s ředkvičkami a česnekem

Snadné
Ingredience
Mrkev 400 g
Zeleninový vývar 1 l
Sůl  
Pepř mletý  
Muškátový květ  
Ředkvička 200 g
Česnek 20 g
Máslo 50 g
Smetana 1 dl
Vařená vejce
-natvrdo
4 ks
Mrkvový krém s ředkvičkami a česnekem

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Do vroucího vývaru dáme drobně nakrájenou mrkev, sůl i muškátový květ (dle chuti) a uvaříme do měkka. Pak vše propasírujeme (rozmixujeme), čímž se polévka částečně zahustí, přidáme smetanu a zvolna provaříme, případně dochutíme. Na másle opečeme plátky ředkviček, zvlášť plátky česneku (nepřipálit!). Podáváme v teplém talíři, kam vložíme orestované ředkvičky, česnek a rozpůlené vejce. Podávat můžeme s opečeným toustem nebo čerstvým pečivem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Reklama
Kulajda Uvařte si klasické české polévky: 5 nejlepších receptů Články z

Komentáře k receptu: Mrkvový krém s ředkvičkami a česnekem

Komentáře

  1. Martina   03.02.2014 | 12:51 | reagovat |

    Vyborna polevka, jedli jsme ji vsichni, od maleho po stareho. <:-)

  2. Eva   04.08.2013 | 22:22 | reagovat |

    Ředkvičky jsem neměla tak jsem opekla na másle housky a česnek. Můžu doporučit, polévka je to výborná, děkuji za recept.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web