Mrkvový krém s ředkvičkami a česnekem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g mrkev
    • 1
      l zeleninový vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový květ
    • 200
      g ředkvička
    • 20
      g česnek
    • 50
      g máslo
    • 1
      dl smetana
    • 4
      ks vařená vejce -natvrdo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vroucího vývaru dáme drobně nakrájenou mrkev, sůl i muškátový květ (dle chuti) a uvaříme do měkka. Pak vše propasírujeme (rozmixujeme), čímž se polévka částečně zahustí, přidáme smetanu a zvolna provaříme, případně dochutíme. Na másle opečeme plátky ředkviček, zvlášť plátky česneku (nepřipálit!). Podáváme v teplém talíři, kam vložíme orestované ředkvičky, česnek a rozpůlené vejce. Podávat můžeme s opečeným toustem nebo čerstvým pečivem.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Martina
    Martina |

    3. 2. 2014 12:51

    Vyborna polevka, jedli jsme ji vsichni, od maleho po stareho. <:-)

  • Eva
    Eva |

    4. 8. 2013 22:22

    Ředkvičky jsem neměla tak jsem opekla na másle housky a česnek. Můžu doporučit, polévka je to výborná, děkuji za recept.