Mexické brambory

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks brambory
    • kečup - jemný
    • nakládaná kukuřice
    • chilli omáčka pálivá
    • pepř mletý
    • sůl
    • koření steak chilli a šípek
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • olej
    • sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory očistíme a dáme vařit v osolené vodě v celku a ve slupce. Cibuli nakrajíme na kolečka a osmažíme spolu s česnekem, který nakrájime na drobné plátky. Po mírném osmahnutí (nečekejte, než cibulka zhnědne) přidáme kukuřici a zalejeme kečupem. Dochutíme trochou soli, několika kapkami chilli omáčky, kořením steak a pepřem, kterým nemusíte šetřit, protože utlumí výraznou nasládlou chuť celé omáčky a po dovaření nebude tolik výrazný na chuti. Uvařené brambory překrojíme na půl a přes půlky přelijeme omáčku. Navrch ozdobíme troškou sýru (doporučuji přes brambory) a petrželkou, kterou můžeme nadrobno nakrájenou přidat i po dovaření do celé omáčky.
Zařazení: Přílohy Brambory

Komentáře k receptu

  • Maryleu
    Maryleu |

    4. 1. 2008 22:25

    Přesně tak Zdenko :-)

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    4. 1. 2008 20:21

    Věrko,šípek se nestrká nikam,autorka receptu měla na mysli koření s názvem Steak chilli a šípek .

  • Věra z Dc
    Věra z Dc |

    4. 1. 2008 09:04

    Maryeu - kam se prosím strká ten šípek ?