Mexická polévka II.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      dl vývar 7-8, masový nebo zeleninový
    • 1
      ks masová konzerva alespoň 80% masa
    • 1
      plechovka fazole v tomatové omáčce
    • 250
      g rajčata
    • 1
      ks cibule nakrájená na kolečka
    • 10
      g křen čerstvý
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka chilli mleté

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme kolečka cibule a za stálého míchání je osmahneme. Zaprášíme moukou a zase mícháme a necháme opražit. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme, přidáme umytá rajčata nakrájená na kostky a vaříme asi 20 minut. Pak polévku prolisujeme přes síto, vlijeme zpět do hrnce a přidáme maso (z konzervy) nakrájené na kostičky. Vmícháme fazole v tomatě a povaříme asi 5 minut. Nakonec polévku ochutíme pepřem a chilli a podle chuti osolíme. Posypeme strouhaným křenem.
2
Příloha: bílé pečivo, topinky.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Julie
    Julie |

    3. 3. 2008 19:49

    Včera jsem polévku udělala k nedělnímu obědu, ale děti i manžel mi to nejedli. Docela mě to mrzelo, protože mě tak chutnala :(

  • Táňa
    Táňa |

    3. 3. 2008 16:42

    Je to jedno jakou konzervu tam dáte,ale je důležité,aby byla kvalitní a měla alespoň 80% masa

  • m. v,
    m. v, |

    19. 1. 2008 16:47

    nemohu vyčíst zda se jedná o hovězí nebo vepřovou konzervu,,nebo zda je to jedno,,,díky

  • Táňa Miňová
    Táňa Miňová |

    17. 3. 2007 13:51

    To jsem ráda.Mám ráda ostré jídla a tahle polévka je MŇAM...

  • englicka marketa
    englicka marketa |

    16. 3. 2007 15:39

    Táňo výborná...jen jsem dala rajčata v konzervě a nepasírovala ale celé rozmixovala.S tím křenem a opečenou bagetkou jedna báseň...