Medový králík

Hodnocení:

Moje:

120 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks králík Králíka si naporcujeme na 4 kousky
    • 4
      ks cibule
    • 1
      ks česnek asi 6 stroužků
    • 10
      lžička med
    • 10
      lžička sojová omáčka
    • 5
      lžička oregáno
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžička pepř mletý
    • 1
      ks zeleninový vývar
    • hovězí vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Králíka si den předem naporcujeme, osolíme, opepříme, vložíme do většího hrnce a každý kousek zvlášť posypeme oreganem, najemno nakrájenou cibulí, rozdrceným česnekem, polijeme medem a sojovou omáčkou.
2
Když je vše hotovo zalijeme zeleninový bujón a hovězí bujón teplou vodou a necháme rozpustit. Když je voda vlažná nalijeme do hrnce s králíkem oba rozpuštěné bujóny. Necháme 12 hodin odpočinout v lednici.
3
Druhý den Vyndáme z hrnce králíka a scedíme vývar do misky. Králíka si dáme na pekáč a posypeme cibulí, která nám zbyle když jsme scedili vývar. Kralíka zalijeme půlkou vývaru a pečeme při 200 stupních asi 2 hodiny, přitom ho poléváme vývarem.
Zařazení: Maso Králičí

Komentáře k receptu

  • missinka
    missinka |

    4. 12. 2010 12:23

    Ty hrubky kazí dojem...