Autor:

Řecký medový dort s tvarohem

Snadné
Ingredience
Tvaroh 250 g
Med 2 lžíce
Cukr 45 g
Hladká mouka 120 g
Máslo 120 g
Vejce 2 ks
Skořice 1 lžička
Řecký medový dort s tvarohem

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Z másla, prosáté mouky, cukru a lžíce studené vody zpracujeme těsto, které rozválíme a vložíme do koláčové formy. Tvaroh smícháme s medem, přidáme rozšlehaná celá vejce a polovinu skořice (tzn. 1/2 lžičky). Směs rozetřeme na těsto a posypeme zbytkem skořice. Pečeme v mírně vyhřáté troubě cca 35 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
1-
4.62 13 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 13x)
Reklama
Jablkový koláč Jablkový koláč, povidlové buchty: tradiční recepty jako od babičky Články z

Komentáře k receptu: Řecký medový dort s tvarohem

Komentáře

  1. ČernáLuna   29.05.2013 | 21:09 | reagovat | závadný

    Tento recept měl u nás obrovský úspěch, musela jsem ještě ten týden péct znova!

  2. Lelelka   23.11.2012 | 17:16 | reagovat | závadný

    Přidávám ještě kypřící prášek, jenom se po něm zaprášilo, dělám ho každou chvíli. Je jednoduchý, rychlý, nemůže se nepovést i nezkušenému :)

  3. Esleranda   27.07.2012 | 20:52 | reagovat | závadný

    Je opravdu jednoduchý. Na poprvý se mi zdál takovej "rozblemclej" , tak sem tam podruhé do těsta přidala špetku kypřícího prášku a byl perfektní. Mě osobně moc nechutnal, ale jinak se po něm velmi rychle zaprašilo, rodině chutná takže budu zas někdy dělat. Je to spíš jen tak ke kávě, U nás vydržel po vychladnutí ani ne hodinu :-D.

    A když se mi těsto potlalo, tak ho dát ne nějakou dobu do lednice, máslo ztuhne a pak to jde krásně :)

  4. hudapeta   18.01.2012 | 18:06 | reagovat | závadný

    ahoj zkousel sem to píct ale nejak mi to nechutnalo ten med s tvarohem :-(

  5. alfonik   15.01.2012 | 13:48 | reagovat | závadný

    Zpočátku jsem se docela bál že koláč se neupeče, protože z toho byla patlanina a vyválet opravdu nešel :'( . Nakonec jsem do té patlaniny přidal mouku a pak jsem ji přendal na pečící papír na plech a prsaty jsem ji rozetřel. koláč sem nakonec měl tenký, ale výborný, jelikož dole byl křehký a nahoře sladký a vlhký. (pozn. Je opravdu jednoduchý) <:-)

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web