Autor:

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

90 minut PT0H90M
Snadné
Porce: 12
Ingredience
Máslo 50 g
Hladká mouka 185 g
Prášek do pečiva 1,5 lžička
Vejce 3 ks
Nízkotučný tvaroh 500 g
Vanilkový pudink 1 balíček
Mléko 125 ml
Slunečnicový olej 125 ml
Kompotované třešně 1 sklenice
Moučkový cukr 225 g
Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

1 vejce, 100 g cukru, mouku, kypřící prášek a máslo vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí. Zabalíme ho do folie a necháme v lednici odpočinout.

Mezitím si připravíme tvarohovou náplň: zbylé vejce a cukr vyšleháme do pěny, přidáme vanilkový pudink (prášek), mléko, tvaroh a olej. Vymícháme do hladkého krému. Kompotované trešně necháme dobře okapat a zamícháme je také do tvarohového krému.

Troubu předehřejeme na 180 stupňů, dortovou formu vymažeme máslem a dáme do ní to těsto z lednice. Těsto namačkáme do formy a vytlačíme těsto i do půlky stěny té dortové formy. Potom do vzniklého „bazénku“ nalejeme tvarohový krém. Dort dáme do trouby a pečeme 60 minut.

Po 60 minutách vypneme troubu a pootevřeme dveře od trouby a necháme v té troubě dort vychladnout, tím zabráníme „spadnutí“.

Dort podáváme pocukrovaný.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
2+
4.5 10 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 10x)
Reklama
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Komentáře

  1. Lucie Kadera   24.09.2014 | 11:45 | reagovat | závadný

    @certik.monca ja ho pecu vzdycky z tvarohu ve vanicce (uplne jedno ktera znacka) jiny se tady neda koupit, dulezity je ten pudinkovy prasek aby to drzelo pohromade. Tvarohovy krem s olejem vzdycky vymicham metlickou az se vsechno krasne spoji a nikdy se nesrazil.

  2. čertík.monča   10.09.2014 | 20:36 | reagovat | závadný

    holky potřebuju radu, pekla jsem dortík už min 5x a vždy mi tvarohová nádivka minimálně o o cenťák padne, někdy víc, někdy míň
    vyzkoušela jsem všechno :-(
    peču minimálně hodinu, pak nechám trochu pootevřenou troubu (zkoušela jsem to i do vychladnuí nechat v zavřené troubě)
    vyzkoušela jsem i různé tvarohy - vaničky, alobal
    a poslední pokus byl tvaroh bez mléka a stejně mi to spadlo (zdrclo se to) :-(
    co mi poradíte?
    moc nám to chutná, ale chtěla bych dnrtík alespoň jednou upéct nezdrcnutý :-S

  3. penzionalenka   27.06.2014 | 7:42 | reagovat | závadný

    Určitě vyzkouším :)

  4. Lucie Kadera   11.04.2014 | 21:05 | reagovat | závadný

    mne se nikdy nepripalil taky pecu v elektricke troube =-O

  5. ivana   21.03.2014 | 19:46 | reagovat | závadný

    Mne nevyslo jen to peceni,jela jsem podle navodu v klasicke el.troube, dokonce jsem htlumila po 30min na 150st akdybych nevyndala o 15min driv,tak je to pripalens,i tak mam okraj tvarohu dost chyceny.Pekla jsem v klasickd dortove forme,klasicky prumer

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web