Autor:

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Snadné
Těsto na kulatou formu 28 cm
Mrkev
200 g
Pomerančová šťáva 100 ml
Pomerančová kůra
1 lžíce
Med 150 g
Máslo
nebo Hera - rozpuštěné
100 g
Vejce 3 ks
Polohrubá mouka 250 g
Prášek do pečiva
větší polovina balíčku
 
Tuk  
Dále dle chuti
Nasekané ořechy  
Mandle  
Skořice - mletá  
Rozinky  
Bílková poleva  
Poleva cukrová
- pomerančová nebo citronová
 
Moučkový cukr  
Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Postup přípravy:

Nastrouhanou mrkev smícháme v míse s medem, pomerančovou kůrou a šťávou, žloutky, vlažným tukem. Pak řádně vmícháme mouku s kypřidlem. Nakonec tuhý sníh z bílků.
Těsto rovnoměrně rozetřeme ve formě a dáme péct na 180 stupňů předehřáté trouby. Pečeme cca 25 minut, vyzkoušíme špejlí. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem nebo polijeme polevou dle chuti.
Koláč je vláčný, není příliš sladký a hodí se na něj i cukrová poleva z moučkového cukru a pomerančové (citronové) šťávy, pro milovníky sladkého.

Pokud chceme, můžeme dozdobit i kopečkem zakysané smetany oslazené medem a plátkem pomeranče.

Před pečením můžeme do těsta přidat skořici, ořechy...

Těsto můžeme dát do dortové formy a použít po upečení jako dortový korpus.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Lilky plněné jehněčím masem a zeleninou Řecká božská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Komentáře

  1. marie   31.01.2016 | 14:11 | reagovat | závadný

    výborná buchta, kterou si určitě dovedu představit ve formě dortu s lehkým krémem.

  2. Jana Petráková   14.04.2015 | 12:34 | reagovat | závadný

    Výborný mokrý koláč, co se v puse jen rozplyne. Kvituji, že v koláči už není cukr navíc, moučkový cukr jsem ani nepotřebovala a kdyby, použila bych radši opět trochu medu.

  3. Klára   05.03.2014 | 23:19 | reagovat | závadný

    Výborná, ne moc sladká, zpočátku chuť nic moc, hlavně při smíchávání surovin. Radím přidat určitě rozinky, protože ty tomu dodají šmrnc. :-)

  4. N.Rousová   28.02.2014 | 14:07 | reagovat | závadný

    Výborná buchta kterou se neudusíme i když jí sníme suchou,přidala jsem do ní jen trochu rozinek.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web