Autor:

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Snadné
Těsto na kulatou formu 28 cm
Mrkev
200 g
Pomerančová šťáva 100 ml
Pomerančová kůra
1 lžíce
Med 150 g
Máslo
nebo Hera - rozpuštěné
100 g
Vejce 3 ks
Polohrubá mouka 250 g
Prášek do pečiva
větší polovina balíčku
 
Tuk  
Dále dle chuti
Nasekané ořechy  
Mandle  
Skořice - mletá  
Rozinky  
Bílková poleva  
Poleva cukrová
- pomerančová nebo citronová
 
Moučkový cukr  
Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Postup přípravy:

Nastrouhanou mrkev smícháme v míse s medem, pomerančovou kůrou a šťávou, žloutky, vlažným tukem. Pak řádně vmícháme mouku s kypřidlem. Nakonec tuhý sníh z bílků.
Těsto rovnoměrně rozetřeme ve formě a dáme péct na 180 stupňů předehřáté trouby. Pečeme cca 25 minut, vyzkoušíme špejlí. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem nebo polijeme polevou dle chuti.
Koláč je vláčný, není příliš sladký a hodí se na něj i cukrová poleva z moučkového cukru a pomerančové (citronové) šťávy, pro milovníky sladkého.

Pokud chceme, můžeme dozdobit i kopečkem zakysané smetany oslazené medem a plátkem pomeranče.

Před pečením můžeme do těsta přidat skořici, ořechy...

Těsto můžeme dát do dortové formy a použít po upečení jako dortový korpus.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Medovník Medové slunce pro milé chvíle s rodinou Články z

Komentáře k receptu: Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Komentáře

  1. Michaela   27.01.2017 | 12:33 | reagovat |

    Děvčata, já to teď upekla, nechala vychladit na balkóně a už jsem okusila. Dala do toho ořechy a nahoru tu citronovou polevu. Buchta je vynikajicí!! Až všichni dorazí, jen se po ni zapráší!! :D

  2. marie   31.01.2016 | 14:11 | reagovat |

    výborná buchta, kterou si určitě dovedu představit ve formě dortu s lehkým krémem.

  3. Jana Petráková   14.04.2015 | 12:34 | reagovat |

    Výborný mokrý koláč, co se v puse jen rozplyne. Kvituji, že v koláči už není cukr navíc, moučkový cukr jsem ani nepotřebovala a kdyby, použila bych radši opět trochu medu.

  4. Klára   05.03.2014 | 23:19 | reagovat |

    Výborná, ne moc sladká, zpočátku chuť nic moc, hlavně při smíchávání surovin. Radím přidat určitě rozinky, protože ty tomu dodají šmrnc. :-)

  5. N.Rousová   28.02.2014 | 14:07 | reagovat |

    Výborná buchta kterou se neudusíme i když jí sníme suchou,přidala jsem do ní jen trochu rozinek.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web