Medová roláda

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 160
      g hladká mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 100
      g med
    • 4
      žloutek
    • vejce
    • sníh z bílku
    • jedlá soda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Umícháme žloutky, vejce, cukr a med. Pak lehce vmícháme střídavě sníh a mouku se sodou. Pečeme na plechu s pečícím papírem dozlatova. Upečenou roládu stočíme s papírem.
2
Po vychladnutí papír sejmeme, roládu namažeme máslovým krémem a povrch rolády pocukrujeme.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Olga Zehnalová
    Olga Zehnalová |

    19. 8. 2009 20:24

    Ja med vážim tak, že na váhu položím hrnček alebo pohár, ten odvážim, zapamätám si koľko vážil, a potom do neho odvážim potrebné množstvo medu. Teda keď prázdny pohár váži napr. 10dkg a ja potrebujem 10dkg medu, tak spolu musia vážiť 20dkg.

  • Michaela Linhartová
    Michaela Linhartová |

    19. 8. 2009 19:06

    Chtěla bych se zeptat jak mám nebo v čem mám zvážit med? děkuju

  • Ema Latevova
    Ema Latevova |

    4. 9. 2006 20:24

    Pripomienky k uprave postupu. lepsie je, ked pri priprave med vymiesame s zltkami, a cukor s bielkami. a jedla soda je zbytocna, lebo vajcia vyplnuju tu istu funkciu ako soda.