Mazurek

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 200
      g hera
    • 200
      g moučkový cukr
    • 2
      vejce
    • 2
      lžíce med
    • 2
      lžíce mléko teplé
    • 1
      lžička jedlá soda nebo prášek do pečiva
  • Poleva
    • 200
      g ořechy
    • 100
      g cukr krupice
    • 120
      g máslo
    • 2
      lžíce med
  • Krém
    • 0,5
      l mléko
    • 1
      ks pudinkový prášek
    • 250
      g máslo
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
  • Na promazání
    • švestková povidla

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mouky dáme sodu, Heru, cukr, vejce a v mléce rozpuštěný med. Vše zpracujeme v těsto a rozdělíme na tři díly. Z každého dílu vyválíme placku o velikosti plechu (nejlépe se vyvaluje na pečícím papíře přímo na plechu).
2
2 placky se každá samostatně upečou. Třetí placku zatím ponecháme a připravíme polevu.
3
Všechny ingredience na polevu rozehřejeme na mírném ohni a zpěníme dozlatova. Horkou polevou potřeme 3. ještě syrovou placku a upečeme.
4
Krém: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme pudink a vyšleháme krém.
5
Nyní vrstvíme odspodu: placka - povidla - krém - placka - povidla - krém - placka s ořechy. Pro lepší vzhled si ponecháme trošku krému a pomažeme boky.
Zařazení: Moučníky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Eva Skálová
    Eva Skálová |

    6. 12. 2010 07:18

    Moc dobré, nejvíc asi chutná těm, kteří máji rádi ořechy. Potřebovala jsem řezů hodně, tak jsem udělala těsto z 600g mouky. Krém ze 7dcl mléka jako Olga. Dávám jedničku.

  • Olga Zehnalová
    Olga Zehnalová |

    10. 12. 2009 20:05

    Ja robím Mazurek na každú slávnostnejšiu príležitosť a vždy má veľký úspech. Mám viacero receptov , ale tento je podľa mňa najlepší, akurát som si upravila množstvo plnky, lebo tam jej treba dosť, keďže potrebujeme 2x naplniť. Dávam 7 dcl mlieka, 2 Zlaté klasy - sú lepšie ako puding, lebo sú tuhšie, nemusím sa báť, že krém bude riedky, množstvo masla a cukru ostáva. Sú to vynikajúce rezy, hodne sa z nich nakrája.

  • Petra Benešová
    Petra Benešová |

    13. 10. 2007 17:08

    Recept jsem dostala a taky se mi zdálo, že je velká spotřeba másla, proto mi trvalo skoro rok, než jsem ho zkusila. Moučník je ale dost velký (ani jsem neměla tak velký tác, proto je na fotce na plechu), takže snad to není taková kalorická bomba, když si člověk vezme jeden kousek.Když jsem rodině a dceřiným kamarádkám na oslavě předložila Mazurek, jen se po něm zaprášilo, ani jsem ho nestihla vyfotit na řezu. Prý lepší než medovník (a ten umím opravdu moc dobrý).

  • lenka
    lenka |

    12. 10. 2007 19:36

    Recept se mi moc líbí,jenom...není toho másla nějak hodně?