Med z podmáslí

Hodnocení:

Moje:

150 minut
1
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg cukr krupice
    • 1
      l podmáslí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pokud máte rádi med a nejen tradiční včelí, tak nabízím jednoduchý recept na výborný med z podmáslí. Tento jednoduchý a dobrý recept znám od své babičky, ta nám jej dělala tak, jako třeba pampeliškový, bezový atd.
2
Stačí koupit 1 litr dobrého podmáslí, smíchat s 1 kg cukru a vařit a vařit a vařit. :o) Ke konci je třeba hlídat, aby se hmota nepřipalovala, stačí jen odpařovat, med má dobrou, lehce nakyslou chuť po podmáslí a jsou v něm hrudky a ty jsou nejlepší.
3
Tak dobrou chuť.
Zařazení: Pokrmy Ostatní Sladké
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    16. 10. 2013 10:32

    ...med to není, ale karamelová pomazánka z podmáslí je to výborná... moc jsem tomu nevěřil a tak jsem dělal jen z půllitru podmáslí, vařil jsem přesně dvě hodiny a protože se nic nepřipalovalo a pěnilo jen při promíchání(a to dost), dalo se u toho uvařit i upéct..., chtěl jsem vložit komentář už včera, ale bohužel antispam nepustí komentář jinak než v okénku pro vyzkoušel jsem..., do diskuze se už psát také nedá, antispam nepustí komentář ani tam...

  • xena
    xena |

    12. 10. 2013 22:24

    Víte prosím, co je med ? :-D :-D :-D

  • Bubbi
    Bubbi |

    11. 10. 2013 15:20

    A můžu použít hnědý (třtinový) cukr?

  • Jaruš
    Jaruš |

    8. 10. 2013 21:41

    Děkuji je to výborné :-) na chleba s máslem děti si pochutnali.....

  • venda
    venda |

    8. 10. 2013 07:33

    Udělala podle návodu a nemá chybu.Díky <3 :-*

  • helena
    helena |

    6. 10. 2013 12:35

    Když se tady tak dívám a čtu,tak bych se chtěla taky zeptat co je vlastně "PAMPELIŠKOVÝ MED"??? Obdoba toho co se tady prezentuje.Taky je to skvělé.Ale co STO lidí sto chutí a názorů. :-* <3

  • henry
    henry |

    6. 10. 2013 11:18

    Není pravda,ono z hlediska zdraví ! Podmáslí obsahuje taky protilátky a kyseliny tělu prospěšné.Takže to zkuste a pak dělejte úsudky.Já to právě ukončuji a chuť je skvělá,hezky navinulá a příjemná.A to ještě není hotovo a už je to super. Děkuji za recept :-P :-D

  • Lenka
    Lenka |

    6. 10. 2013 10:44

    taky doufám, že je to legrace... tohle nazývat medem, to snad neni ani možný... zajděte si k místnímu včelaři, med ze začátku sezony vám brzy pěkně zkrystalizuje, když máte rádi hrudky a je to lepší než tohle - chuťově a je i zdravější...

  • Franta
    Franta |

    6. 10. 2013 10:34

    Ne opravdu to není sranda,mužete vyzkoušet, my jej děláme pravidelně už několik let , zdravím F, :-)

  • henry
    henry |

    6. 10. 2013 10:09

    To je super,to se musí udělat. :-P :-P

  • Pavlína
    Pavlína |

    5. 10. 2013 21:57

    To je sranda? =-O