Autor:

Mazanec se suchým droždím

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 500 g
Sušené droždí 3,75 lžička
Máslo 125 g
Cukr krupice 90 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Hnědý rum 1 lžíce
Mléko 2 dl
Žloutek 3 ks
Sůl 1/2 lžička
Rozinky  
Mandle  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

V míse utřeme máslo s cukrem a žloutky, přidáme vanilkový cukr, sůl a kvásek z droždí, který jsme si připravili dříve.
Přilijeme vlažné mléko, rum a po částech přimícháváme mouku. Vypracujeme vláčné těsto, do kterého vpracujeme rozinky a mandle. Necháme na teplém místě kynout.
Po vykynutí z těsta vytvarujeme bochánek, dáme na pomaštěný plech a necháme opět chvíli kynout. Pak potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme nakrájenými mandlemi a uprostřed bochánek nařízneme do kříže.
Pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě (180 °C) asi 40-50 minut. Zda je mazanec dobře upečený zjistíme vpíchnutím špejle. Je-li suchá, mazanec je hotový.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Muffiny s malinami Muffiny sladké & slané Články z

Komentáře k receptu: Mazanec se suchým droždím

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web