Masovo-papriková směs

Hodnocení:

Moje:

-
3
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřová plec nebo stehenní řízky, krůtí či králičí maso
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
    • 400
      g červená paprika , bílá, zelená... očištěná, pokrájená na nudličky
    • 1
      lžíce uzená paprika - koření cca
    • papriková pasta dle druhu a chuti (lze nahradit rajským protlakem)
    • vývar na podlévání dle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na nudličky či kostky, osolíme, opepříme a na oleji osmažíme dozlatova. Do výpeku dáme (jen velmi krátce!) osmažit uzenou sušenou mletou papriku, promícháme s nudličkami čerstvých paprik, přilijeme trochu vývaru, paprikovou pastu a dusíme do změknutí masa, za občasného promíchání a podlití vývarem. Vývaru přiléváme jen tolik, aby nám maso s paprikami neplavalo, a pokud chceme mít více sosu, přidáme s vývarem i trochu škrobu (Solamylu).
2
Podáváme s bramborovou přílohou, rýží, těstovinami, topinkou...
3
Pokud máme rádi pikantní pokrmy, přidáme do směsi feferonku nebo chilli papričku.

Komentáře k receptu

  • HK
    HK |

    26. 11. 2015 15:49

    Jsem z tohoto nápadu překvapen.