Marokánky Renata

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g cukr
    • 100
      g arašídy vyloupané
    • 100
      g kandované ovoce
    • 0,3
      l mléko
    • 25
      g máslo
    • 15
      g hladká mouka
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mléko, cukr, máslo, mouku, vanilkový cukr smícháme a povaříme. Přidáme buráky a kandované ovoce nakrájené na nudličky. Výsledkem je hustší kaše.
2
Připravíme si plech, pečící papír, tvoříme hromádky, které se trochu roztečou při pečení 180 °C do světle hněda.
3
Marokánky pak přemístíme na rovnou plochu a necháme vychladnout (hladkou stranou dolů). Hladkou stranu pak polijeme čokoládovou polevou.
4
Množství mouky a másla je skutečně minimální, cukr nepřidávám, sladké je kandované ovoce dosti.

Komentáře k receptu

  • Olga Jindráková
    Olga Jindráková |

    20. 12. 2006 15:32

    moc se mi povedly, díky Olga