Mandlové mléko

Hodnocení:

Moje:

5 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g mandle - loupané nebo jádra vlašských ořechů
    • 150
      ml voda
    • 20
      g med
    • 2
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mandle spaříme horkou vodou, ochladíme a oloupeme. Mandle, sůl, med a vodu asi 50 °C teplou v mixéru důkladně rozmixujeme. Mléko můžeme rozředit na požadovanou hustotu vlažným kravským nebo sójovým mlékem či vodou, přisladit nebo jinak ochutit. Podáváme k přesnídávce jako výživově bohatý nápoj.
Zařazení: Nápoje Mléčné

Komentáře k receptu

  • Hana
    Hana |

    15. 9. 2014 12:52

    https://www.caro.cz

  • Marsella
    Marsella |

    25. 11. 2010 19:29

    Tak známkuji-za 5!Protože ředit se má jen převařenou vodou.Sladit lze i javorovým sirupem.Je to dobrá nahrážka mléka,s tím,že je zachován vápník-z mandlí,ořechů. Zdravím zastánce zdravé výživy