Mandlové knedlíky-hrníčkové

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g mandle -nasekané
    • 8
      plátek toastový chléb
    • 140
      ml mléko -cca
    • 3
      ks vejce
    • 1
      hrst petrželka
    • sůl
    • máslo -na vymazání hrnků
    • strouhanka nebo strouhaný perník na vysypání hrnků

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hrnky(4 čajové)si důkladně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou nebo perníkem.Než je budeme potřebovat,vložíme je do chladna,nejlépe do lednice.
2
Mandle opražíme na suché pánvi dozlatova.Pečivo pokrájíme na kostičky a vložíme do osoleného mléka se žloutky.Pak přidáme mandle a petrželku,zlehka promícháme.Nakonec jemně vmícháme sníh z bílků a naplníme stejnoměrně všechny hrnky.
3
Hrnky vložíme do hrnce s vroucí vodou tak,aby sahala asi do poloviny výšky hrnků.Přikryjeme poklicí a vaříme cca 17 minut.Po uvaření vyndáme hrnky z vody,malým nožem uvolníme strany knedlíků od hrnku a vyklopíme je.Pokrájíme nití na plátky nebo jen zešikma přepůlíme.
4
Knedlíky z hrnečků vysypaných strouhankou podáváme například ke sladkokyselým omáčkám-křenová,koprová,šípková,švestková... .Ty,které máme vysypané perníkem například ke zvěřině,ale i k omáčkám,které obsahují perník.
Zařazení: Přílohy Knedlíky

Komentáře k receptu

  • Honza
    Honza |

    4. 11. 2012 20:45

    Manželka je dělala již dvakrát a vždycky se povedly. Jsou velice lehké a chutnají skvěle. Doporučuji, nenáročné. P.S: Opravdu dobře vymazat máslem, třeba rozehřátým v mikrovlnce :-)