Maďarské lečo

Hodnocení:

Moje:

40 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg paprika
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks cibule větší
    • červená paprika
    • sůl
    • slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme na malé kostky, na oleji opražíme do sklovita. Přidáme na větší kusy nakrájenou papriku (my ji přidáváme i s jadérkami a žilkami, potom to krásně štípe) a oloupaná, nakrájená rajčata a osolíme. Vše za stálého míchání opražíme. Poprášíme červenou paprikou a je to hotové. Pozor, nezakrývat, aby se vše nedusilo, protože to potom pustí moc šťávy a bude to příliš vodnaté. Můžeme přidat klobásu a hodit na to rozmíchaná vajíčka.
2
Jako příloha se hodí chleba, rýže, halušky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Veronika
    Veronika |

    2. 8. 2007 09:59

    lečo jsem vařila podle mažela /předky ma maďary/ ale vaše lečo nemá chybu

  • Viktor Chodera
    Viktor Chodera |

    30. 7. 2007 17:51

    lečo je skutečně vynikající....A to nepatřím mezi jeho velke příznivce :-)

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    5. 5. 2006 16:12

    O jaky druh paprik se jedna? Ja jsem zatim jeste nejedla cervenou papriku, ktera by stipala, vzdycky byli sladke?

  • Marie Horáková
    Marie Horáková |

    6. 4. 2006 11:47

    U nás se jí lečo " po česku " s bramborami, nebo s chlebem, ale rozhodně dávám víc rajčat. Na kilo paprik jen dvě mi připadá málo.

  • Monika G
    Monika G |

    6. 4. 2006 11:00

    Tak ja neviem asi som ind alebo eskimák.Prečo to neochutnáte aj s niečím iným ao s chlebom.Ja žijem tu na maďarských hraniciach ,pracujem v maďarsku a na 100% vime že sa to je aj s ryžou alebo s haluškami.Ochutnajte a potom sa uvidí či mám pravdu že to je dobré.

  • Di
    Di |

    25. 3. 2006 14:37

    Babička mojí kamarádky, která se učila vařit od své maďarské maminky, nezahušťovala lečo vajíčky, ale rýží. Navíc se to jedlo s chlebem.

  • Zuzana Bugárová
    Zuzana Bugárová |

    25. 3. 2006 13:50

    Mate pravdu pani Tereza, manžel je madar, a este som u nich nevidela, aby leco jedli s niecim inym ako s chlebom.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    6. 3. 2006 13:41

    A Maďar si určite nedá k nemu ryžu, ale halušky alebo chlieb : )))

  • Anonym
    Anonym |

    2. 3. 2006 17:39

    lečo je vynikající, maďarské zvlášť. Už se těším až budou dobrá rajčata a papriky !!

  • Zuzka Bernátová
    Zuzka Bernátová |

    2. 3. 2006 16:58

    Pravé maďarské lečo sa pripravuje na bravčovej masti . Do leča sa pridáva čabajská klobása, ale dobré je aj s obyčajnou klobásou.Je to obľúbené jedlo našej rodiny.