Lepény

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g polohrubá mouka prosít
    • 30
      g droždí
    • 500
      ml mléko
    • 2
      lžíce vepřové sádlo
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr krystal
    • 3
      ks klobása

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vytvoříme kvásek z cukru, 100ml vlažného mléka a droždí. Do prosáté mouky dáme vejce, sůl, sádlo, zbytek vlažného mléka a kvásek. Vypracujeme těsto a necháme vykynout cca 1 hodinu na teplém místě (těsto by mělo být trochu řidší).
2
Po vykynutí dáme těsto na plech vymaštěný sádlem., rukou natlačíme těsto i do rohů. Poklademe klobásu na těsto, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180° C cca 30 - 40 minut.
3
Po vytažení z trouby potřeme trochou mléka a přikryjeme utěrkou. Podáváme samostatně anebo jako přílohu k polévce (místo chlebu).
Zařazení: Chuťovky Přílohy Slané
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Blanka
    Blanka |

    21. 7. 2013 16:20

    Kynutý koláč s klobásou je výborný, určité zas někdy udělám.

  • Angelika Pitnyová
    Angelika Pitnyová |

    9. 6. 2011 11:14

    Vyzkoušela jsem a je to vynikající :) nemám co dodat prostě pohádka :)Miluji maďarskou kuchyni a i jsem se tam narodila a tohle mi připomělo dětská léta :) dělala to babička a je to úplně stejný.