Lečo se smetanovou omáčkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
45 minut
8
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg paprika
    • 600
      g rajčata
    • 4
      ks cibule středně velké
    • 5
      lžička mletá sladká paprika
    • 3
      stroužek nasekaný česnek
    • 5
      špetka sůl podle chuti
    • 2
      špetka pepř mletý podle chuti
    • 1
      kelímek smetana 12%
    • 6
      lžíce polohrubá mouka
    • 400
      g český salám
    • 1
      lžíce vepřové sádlo
    • 3
      lžíce řepkový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Papriky omyjeme a nakrájíme na proužky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostky nebo čtvrtky, jsou-li malá, koktejlová, která jsou nejvhodnější. Oloupeme a nakrájíme nadrobno cibuli. Salám Český, Gothaj či Dvorský si necháme v obchodě nakrájet na cca 1 cm tlustá kolečka a pokrájíme na kostičky. Nasekáme si najemno česnek.
2
V hrnci rozpustíme sádlo a přidáme olej a cibuli, kterou osmahneme dozlatova. Množství oleje je jen orientační, použijeme "přiměřeně", aby se cibulka dobře osmažila. Jakmile je cibulka osmažená, přidáme mletou papriku - opět, přiměřeně, více papriky dodá pikantnější chuť i barvu, promícháme a rychle zalijeme půllitrem vody, aby nezhořkla. Přidáme papriky, sůl a špetku pepře. Podusíme zhruba 10 minut, aby papriky změkly a přidáme rajčata a salám. Povaříme dalších zhruba 5 minut, přidám česnek a povaříme, aby se rajčata skoro rozvařila.
3
V půllitru vody rozkvedláme polohrubou mouku pro zahuštění, množství je opět orientační, záleží na tom, jak hustou omáčku chceme. Zalijeme touto "amerikou" obsah hrnce a provaříme cca 3 minuty. Nakonec přidáme smetanu, provaříme 2 minuty. Dochutíme pepřem a solí. Podáváme s pečivem a dáváme si pozor, aby nám nepraskly boule za ušima.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Irena
    Irena |

    16. 10. 2015 18:50

    S lečem to nemělo nic společného, ale nechci tím říct že bylo zlé. Byl to takový zeleninový buřtguláš, který se dal.

  • Halen
    Halen |

    16. 10. 2015 03:59

    Dnes jsem to vařil a jelikož se to obzvlášť povedlo, chci se s vámi o recept podělit.