Autor:

Lasagne pro Davida

Střední
Na 3 velké nebo 4 menší porce:
Lasagne
(Nejlépe ty co se už nemusí vařit)
 
Mleté maso - hovězí 500 g
Anglická slanina 100 g
Sýr 100 g
Cibule 100 g
Česnek 8 stroužek
Mrkev
Nahrubo nastrouhaná
200 g
Celer
Nahrubo nastrouhaný
100 g
Hořčice plnotučná 1 lžíce
Kečup - jemný
Dle chuti (příp. konzervu rajčat)
 
Masox 1 kostka
Olivový olej  
Oregáno  
Pepř mletý  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté, Vepřové, Uzeniny

Nakrájíme cibuli a česnek nadrobno a dáme zpěnit na rozpálený olivový olej, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a po cca 3 min smažení vložíme do pánve také maso. Smažíme asi 10 minut. Ochutíme hořčicí, kečupem (příp. konzervovanými rajčaty), solí, pepřem, oregánem a na závěr rozdrobíme bujónovou (masoxovou kostku).

V případě, že jsme s chutí spokojení, ponecháme směs 10 min. dusit (můžeme přidat pár lžic vody). Připravíme zapékací mísku a začneme vrstvit - masovou směs, plátek či dva slaniny, trochu sýra a plát lasagní, důkladně upěchujeme a pokračujeme další vrstvou. Do misky se obvykle vejdou 3 vrstvy, končí se sýrem.

Dáme zapéct na 180 °C na 40 minut. Nejprve zakryté (např. alobalem), před koncem odkryjeme, aby vrchní vrstva zhnědla.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Polévka oháňková s květákem Menu podle starých kuchařek Články z

Komentáře k receptu: Lasagne pro Davida

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web