Autor:

Lasagne pro Davida

Střední
Na 3 velké nebo 4 menší porce:
Lasagne
(Nejlépe ty co se už nemusí vařit)
 
Mleté maso - hovězí 500 g
Anglická slanina 100 g
Sýr 100 g
Cibule 100 g
Česnek 8 stroužek
Mrkev
Nahrubo nastrouhaná
200 g
Celer
Nahrubo nastrouhaný
100 g
Hořčice plnotučná 1 lžíce
Kečup - jemný
Dle chuti (příp. konzervu rajčat)
 
Masox 1 kostka
Olivový olej  
Oregáno  
Pepř mletý  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté, Vepřové, Uzeniny

Nakrájíme cibuli a česnek nadrobno a dáme zpěnit na rozpálený olivový olej, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a po cca 3 min smažení vložíme do pánve také maso. Smažíme asi 10 minut. Ochutíme hořčicí, kečupem (příp. konzervovanými rajčaty), solí, pepřem, oregánem a na závěr rozdrobíme bujónovou (masoxovou kostku).

V případě, že jsme s chutí spokojení, ponecháme směs 10 min. dusit (můžeme přidat pár lžic vody). Připravíme zapékací mísku a začneme vrstvit - masovou směs, plátek či dva slaniny, trochu sýra a plát lasagní, důkladně upěchujeme a pokračujeme další vrstvou. Do misky se obvykle vejdou 3 vrstvy, končí se sýrem.

Dáme zapéct na 180 °C na 40 minut. Nejprve zakryté (např. alobalem), před koncem odkryjeme, aby vrchní vrstva zhnědla.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Pečené kuřecí kousky na medu Leden mnoha chutí Články z

Komentáře k receptu: Lasagne pro Davida

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web