Autor:

Lasagne s pestem, ricottou a sušenými rajčaty

Střední
Porce: 4
Ingredience
Lasagne 12 ks
Bazalkové pesto
cca
150 g
Ricotta 200 g
Sušená rajčata
cca, nakladane v oleji
6 ks
Strouhaný parmazán
nebo Grana Padano
12 lžíce
Mléko 1 l
Hladká mouka 2 lžíce
Máslo
cca 2 lzice
 
Muškátový oříšek
spetka nastrouhaneho
 
Lasagne s pestem, ricottou a sušenými rajčaty

Postup přípravy:

Uvaříme řídký bešamel: do kastrůlku dáme mléko a pomalu za stálého míchání přidáváme kašicku z mouky (tu jsme si předem řádně rozmíchali v části mléka), přidáme máslo, trochu muškátového ořísku, osolíme podle chuti a na mírném ohni přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme, dokud jemně nezhoustne. Necháme vychladnout. Bešamel musí být dost řidký, aby se v něm mohly uvařit lasagne. Lasagne jsem předem nevařila.

Ricottu smícháme s pestem a podle chuti muzeme dosolit (pesto jiz byva slane), rajčata necháme okapat a nakrájíme je na malé kousky. Do pekáčku dáme trochu bešamelu, pak lasagně, vrstvu ricotty s pestem, poklademe pár kousky rajčat, zalijeme bešamelem a posypeme třemi lžícemi sýru. Toto opakujeme a ukončíme vrstvou lasagní, které jen zalijeme bešamelem a zasypeme sýrem (4 vrstvy lasagni a 3 vrstvy ricotty). Dáme zapéct do předehřáté trouby na 180°C po dobu cca 40-50 minut, podle trouby. Po upečení necháme chvíli odpočinout a podáváme.

Pro zaryté milovníky masa můžeme vrstvy proložit libovou šunkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1-
4.75 4 5 1
Pečené kuřecí kousky na medu Leden mnoha chutí Články z

Komentáře k receptu: Lasagne s pestem, ricottou a sušenými rajčaty

Komentáře

  1. Sarah   25.07.2012 | 16:10 | reagovat |

    Vážně superové <3 <:-)

  2. polmari   18.10.2011 | 6:51 | reagovat |

    Velmi dobré, jen na můj vkus moc málo kořeněné - myslíte, že by bylo možno do bešamelu přidat pepř?

    1. pippiva   18.10.2011 | 9:43 | reagovat |

      Ono zalezi prave na vkusu ;-) , ja osobne davam prednost jemnym chutim, pokud chcete pridat pepr nebo treba dat vice parmazanu nebo prisolit, ja se zlobit urcite nebudu =-O :-D. Zdravim Iva

  3. nnln   22.06.2011 | 12:45 | reagovat |

    Jsou výborné!! ale jsem z těch cuket tak zblblá, že jsem si myslela, že jsou i tady.. že ne, jsem si všimla, až když byla cuketa trochu podušená.. Už jsem ji do lasagní teda dala a nakonec vynechala ricottu, ať těch chutí už není moc. Ale hlavně to bazalkové pesto dělá skvělou chuť. Výborné!! a to jinak těstoviny nemusím :-)

    1. pippiva   22.06.2011 | 14:26 | reagovat |

      Jo,jo, cuketa... :-D kreativite se meze nekladou. Pesto mame taky radi, ja si ho nekdy mazu i na cerstvy chleba :-D ;-)

      1. nnln   22.06.2011 | 20:46 | reagovat |

        to zní taky dobře.. že by snídaně? ;-) já jsem z těch cuket už vážně pomatená a jak vidím, kolik jich na tom kompostě roste, asi ještě dlouho budu :-[ ale na tu českou "ricottu" taky jednou dojde:)

  4. nnln   15.06.2011 | 20:46 | reagovat |

    Ivo, prosím, bazalkové pesto si děláš sama nebo se dá koupit? a myslíš, že i u nás? hledám něco bez masa a lasagne jsou doma, ale trochu se bojím, co by udělal naslano a upečený ten tvaroh.. myslíš, že by to šlo?

    1. pippiva   16.06.2011 | 10:57 | reagovat |

      Ja ho vetsinou delam cerstve a pak ho dam zmrazit. Take se da koupit uz hotove. V Cesku se da sehnat v prodejne s italskymi specialitami a nebo na internetu. Tvaroh klidne muzes pouzit, ten baleny v kostce trochu zjemni slehackou a pokud nemas po ruce pesto, tak jej muzes ochutit bylinkami a syrema a pridat trochu mletych orechu. ;-)

    2. sasa   16.06.2011 | 11:43 | reagovat |

      pesto bazalkové mají v každém supermarketu :-)

      1. pippiva   16.06.2011 | 11:48 | reagovat |

        Diky za info, jde videt,ze v Cesku chybim uz dlouho :'( ;-)

        1. nnln   16.06.2011 | 12:06 | reagovat |

          je třeba to napravit:) a prochodit obchody:) asi se tady dá sehnat skoro vše, jen je škoda, že to, co je v Itálii asi celkem běžná surovina, tu je pomalu exotika a někdy zbytečně předražená.. ne vždy a ne všude, ale často.. což je škoda:(

      2. nnln   16.06.2011 | 11:56 | reagovat |

        taky děkuji za info! někde se po něm podívám, ikdyž ty naše maloměstské supermarkety.. no podívám se:) jinak tam tu bazalku dostanu jinak:))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web