Autor:

Lasagne s pestem, ricottou a sušenými rajčaty

Střední
Porce: 4
Ingredience
Lasagne 12 ks
Bazalkové pesto
cca
150 g
Ricotta 200 g
Sušená rajčata
cca, nakladane v oleji
6 ks
Strouhaný parmazán
nebo Grana Padano
12 lžíce
Mléko 1 l
Hladká mouka 2 lžíce
Máslo
cca 2 lzice
 
Muškátový oříšek
spetka nastrouhaneho
 
Lasagne s pestem, ricottou a sušenými rajčaty

Postup přípravy:

Uvaříme řídký bešamel: do kastrůlku dáme mléko a pomalu za stálého míchání přidáváme kašicku z mouky (tu jsme si předem řádně rozmíchali v části mléka), přidáme máslo, trochu muškátového ořísku, osolíme podle chuti a na mírném ohni přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme, dokud jemně nezhoustne. Necháme vychladnout. Bešamel musí být dost řidký, aby se v něm mohly uvařit lasagne. Lasagne jsem předem nevařila.

Ricottu smícháme s pestem a podle chuti muzeme dosolit (pesto jiz byva slane), rajčata necháme okapat a nakrájíme je na malé kousky. Do pekáčku dáme trochu bešamelu, pak lasagně, vrstvu ricotty s pestem, poklademe pár kousky rajčat, zalijeme bešamelem a posypeme třemi lžícemi sýru. Toto opakujeme a ukončíme vrstvou lasagní, které jen zalijeme bešamelem a zasypeme sýrem (4 vrstvy lasagni a 3 vrstvy ricotty). Dáme zapéct do předehřáté trouby na 180°C po dobu cca 40-50 minut, podle trouby. Po upečení necháme chvíli odpočinout a podáváme.

Pro zaryté milovníky masa můžeme vrstvy proložit libovou šunkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1-
4.75 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 4x)
Pikantní bůček Recept na víkend: Maso pro muže Články z

Komentáře k receptu: Lasagne s pestem, ricottou a sušenými rajčaty

Komentáře

  1. Sarah   25.07.2012 | 16:10 | reagovat | závadný

    Vážně superové <3 <:-)

  2. polmari   18.10.2011 | 6:51 | reagovat | závadný

    Velmi dobré, jen na můj vkus moc málo kořeněné - myslíte, že by bylo možno do bešamelu přidat pepř?

    1. pippiva   18.10.2011 | 9:43 | reagovat | závadný

      Ono zalezi prave na vkusu ;-) , ja osobne davam prednost jemnym chutim, pokud chcete pridat pepr nebo treba dat vice parmazanu nebo prisolit, ja se zlobit urcite nebudu =-O :-D. Zdravim Iva

  3. nnln   22.06.2011 | 12:45 | reagovat | závadný

    Jsou výborné!! ale jsem z těch cuket tak zblblá, že jsem si myslela, že jsou i tady.. že ne, jsem si všimla, až když byla cuketa trochu podušená.. Už jsem ji do lasagní teda dala a nakonec vynechala ricottu, ať těch chutí už není moc. Ale hlavně to bazalkové pesto dělá skvělou chuť. Výborné!! a to jinak těstoviny nemusím :-)

    1. pippiva   22.06.2011 | 14:26 | reagovat | závadný

      Jo,jo, cuketa... :-D kreativite se meze nekladou. Pesto mame taky radi, ja si ho nekdy mazu i na cerstvy chleba :-D ;-)

      1. nnln   22.06.2011 | 20:46 | reagovat | závadný

        to zní taky dobře.. že by snídaně? ;-) já jsem z těch cuket už vážně pomatená a jak vidím, kolik jich na tom kompostě roste, asi ještě dlouho budu :-[ ale na tu českou "ricottu" taky jednou dojde:)

  4. nnln   15.06.2011 | 20:46 | reagovat | závadný

    Ivo, prosím, bazalkové pesto si děláš sama nebo se dá koupit? a myslíš, že i u nás? hledám něco bez masa a lasagne jsou doma, ale trochu se bojím, co by udělal naslano a upečený ten tvaroh.. myslíš, že by to šlo?

    1. pippiva   16.06.2011 | 10:57 | reagovat | závadný

      Ja ho vetsinou delam cerstve a pak ho dam zmrazit. Take se da koupit uz hotove. V Cesku se da sehnat v prodejne s italskymi specialitami a nebo na internetu. Tvaroh klidne muzes pouzit, ten baleny v kostce trochu zjemni slehackou a pokud nemas po ruce pesto, tak jej muzes ochutit bylinkami a syrema a pridat trochu mletych orechu. ;-)

    2. sasa   16.06.2011 | 11:43 | reagovat | závadný

      pesto bazalkové mají v každém supermarketu :-)

      1. pippiva   16.06.2011 | 11:48 | reagovat | závadný

        Diky za info, jde videt,ze v Cesku chybim uz dlouho :'( ;-)

        1. nnln   16.06.2011 | 12:06 | reagovat | závadný

          je třeba to napravit:) a prochodit obchody:) asi se tady dá sehnat skoro vše, jen je škoda, že to, co je v Itálii asi celkem běžná surovina, tu je pomalu exotika a někdy zbytečně předražená.. ne vždy a ne všude, ale často.. což je škoda:(

      2. nnln   16.06.2011 | 11:56 | reagovat | závadný

        taky děkuji za info! někde se po něm podívám, ikdyž ty naše maloměstské supermarkety.. no podívám se:) jinak tam tu bazalku dostanu jinak:))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web