Lasagne od Jitky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks rajčata 5-6
    • mražený špenát
    • sýr
    • mouka
    • 0.5
      l mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek
    • lasagne syrové
    • bešamel máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na dno mísy rozložíme v jedné vrstvě syrové lasagne, rozetřeme polovinu klasicky připraveného špenátu, poklademe kolečky rajčat, osolíme, posypeme 1/3 sýru a můžeme lehce zalít bešamelem.
2
Takto vytvoříme ještě jednu vrstvu, již bez bešamelu a zakončíme lasagněmi. Zasypeme zbytkem sýru a zalijeme bešamelem. Pečeme zakryté cca 1/2 hodiny. Lasagne se uvaří krásně do měka.
3
Bešamel - z másla a mouky připravíme světlou jížku, kterou postupně zředíme 1/2 l mléka do lehkého zhoustnutí. Dochutíme solí, bílým pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    24. 11. 2006 08:09

    Já si na lazaně v létě připravuji omáčku do zásoby do mrazáku.4kg rajčat 4 velké mrkve, 4 cibule, hrst bazalky, celerovou nať, pepř, voňavé, bobkový list,sůl - všechno rozvařím, umixuji a přecedím přez sítko.Omáčku pak používám na všechny typy lazaní. Přidám např.kuličky z mletého masy, kuřecí maso,mleté orestované maso,žampiony, sterilovanou fazoli a pod.vždy hodně sýru, samozřejmě je nejlepší parmazán.

  • Sísa
    Sísa |

    31. 3. 2006 11:14

    Di, napište prosím přibližně recept na tu masovou směs s rajským protlakem. Díky Sísa

  • Di
    Di |

    25. 2. 2006 16:23

    Já jsem dělala lasagne už mnohokrát, také se španátem a houbami, ale většinou střídám bešamelovou omáčku se sýrem a masovou směs s rajským protlakem. Přestože používám různé druhy těstovin, zatím jsem je nikdy nepředvářela a vždy byly dostatečně měkké. Záleží to na množství tekutin (bešamel nebo jiná omáčka), jak píše Lidka, a také na době pečení. je to rozhodně méně práce. představa, jak zápasím s předvařenými lasagněmi mě skoro děsí.

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    25. 2. 2006 09:42

    Správně se lasagně nepředváří. Ale je nutno je zalít dostatečným množstvím řídkého bešamelu, pak jsou vynikající.

  • nana sa
    nana sa |

    24. 2. 2006 22:10

    Chtěla bych jen upozornit, že se dají koupit lasagne, které se nemusí předvářet a to jsou ty pravé. Ale některé se musí předvařit. Čtěte návod na balení.

  • pavla
    pavla |

    24. 2. 2006 21:17

    Jitko se špenátem jsem to ještě nikdy nedělala zkusím :). Jinak já plátky lasagní na chvilku ponořím do vroucí vody předtím, než začnu vrstvit, neboť potom jsou měkčí.

  • Alena Hanusová
    Alena Hanusová |

    24. 2. 2006 16:09

    Ješte jsem lasagne nikdy nedělala. Ale podle tohoto receptu, který je zajímavý a přitom jednoduchý , to určitě vyzkouším. Ukládám do oblíbených !