Autor:

Lasagne od Jitky

Střední
Ingredience
Rajčata
5-6
6 ks
Mražený špenát  
Sýr  
Mouka  
Mléko 1/2 l
Sůl  
Pepř mletý  
Muškátový oříšek  
Lasagne
syrové
 
Bešamel
máslo
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Na dno mísy rozložíme v jedné vrstvě syrové lasagne, rozetřeme polovinu klasicky připraveného špenátu, poklademe kolečky rajčat, osolíme, posypeme 1/3 sýru a můžeme lehce zalít bešamelem.

Takto vytvoříme ještě jednu vrstvu, již bez bešamelu a zakončíme lasagněmi. Zasypeme zbytkem sýru a zalijeme bešamelem. Pečeme zakryté cca 1/2 hodiny. Lasagne se uvaří krásně do měka.

Bešamel - z másla a mouky připravíme světlou jížku, kterou postupně zředíme 1/2 l mléka do lehkého zhoustnutí. Dochutíme solí, bílým pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Slezský bigoš Ty nejlepší recepty z Čech a Moravy Články z

Komentáře k receptu: Lasagne od Jitky

Komentáře

  1. Anonym   24.11.2006 | 8:09 | reagovat | závadný

    Já si na lazaně v létě připravuji omáčku do zásoby do mrazáku.4kg rajčat 4 velké mrkve, 4 cibule, hrst bazalky, celerovou nať, pepř, voňavé, bobkový list,sůl - všechno rozvařím, umixuji a přecedím přez sítko.Omáčku pak používám na všechny typy lazaní. Přidám např.kuličky z mletého masy, kuřecí maso,mleté orestované maso,žampiony, sterilovanou fazoli a pod.vždy hodně sýru, samozřejmě je nejlepší parmazán.

  2. Sísa   31.03.2006 | 11:14 | reagovat | závadný

    Di, napište prosím přibližně recept na tu masovou směs s rajským protlakem. Díky Sísa

  3. Di   25.02.2006 | 16:23 | reagovat | závadný

    Já jsem dělala lasagne už mnohokrát, také se španátem a houbami, ale většinou střídám bešamelovou omáčku se sýrem a masovou směs s rajským protlakem. Přestože používám různé druhy těstovin, zatím jsem je nikdy nepředvářela a vždy byly dostatečně měkké. Záleží to na množství tekutin (bešamel nebo jiná omáčka), jak píše Lidka, a také na době pečení. je to rozhodně méně práce. představa, jak zápasím s předvařenými lasagněmi mě skoro děsí.

  4. Lidka Kábrtová   25.02.2006 | 9:42 | reagovat | závadný

    Správně se lasagně nepředváří. Ale je nutno je zalít dostatečným množstvím řídkého bešamelu, pak jsou vynikající.

  5. nana sa   24.02.2006 | 22:10 | reagovat | závadný

    Chtěla bych jen upozornit, že se dají koupit lasagne, které se nemusí předvářet a to jsou ty pravé. Ale některé se musí předvařit. Čtěte návod na balení.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web