Autor:

Kyselo

Střední
Ingredience
Máslo 50 g
Hladká mouka 50 g
Voda 2 l
Ocet 1 lžička
Masox 1 kostka
Brambory
Čerstvé houby
nebo hrstka sušených
300 g
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Vejce 1 ks
Zakysaná smetana 250 ml

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Z másla a mouky umícháme světlou jíšku a za stálého míchání po částech přilijeme vodu. Přidáme oloupané a pokrájené brambory, pokrájené houby (sušené předem namočíme asi na 20 minut), masox, sůl a pepř a zvolna vaříme asi 30 minut.

Pak do polévky vlijeme smetanu, krátce prohřejeme, zašleháme syrové nebo smažené vejce a hotovou polévku dochutíme octem, dle chuti.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Jitrnice Domácí zabijačka. Recepty na skvělé pochoutky Články z

Komentáře k receptu: Kyselo

Komentáře

  1. Honza   30.10.2013 | 12:23 | reagovat |

    Toto není kyselo!!!!
    Kyselo je jídlo, jehož základem je chlebový kvásek!!! Prosím, nevydávejte každou polévku, do které dáte lžíci octa za kyselo. Mimochodem, ve skutečném kyselu není ani kapka octa.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web