Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13x
1 1 5
Autor:

Kynuté těsto od babičky

40 minut
Snadné
Na kvásek
Mléko 1/4 l
Droždí 1 kostka
Cukr 100 g
Polohrubá mouka 500 g
Olivový olej 1 dl
Žloutek 2 ks
Sůl  špetka
Sádlo
nejlepší je z drůbeže, může být i vepřové, nebojte se, v těstu cítit nejde, ale kdo opravdu sádlo ne
1 lžíce
Kynuté těsto od babičky

Ingredience:

Na kvásek: 1/4 l vlažného mléka, 1 kostka droždí, 100 g cukru, 1 lžíce polohrubé mouky, 500 g polohrubé mouky, 1 lžíce sádla (nejlepší je z drůbeže, může být i vepřové, nebojte se, v těstu cítit nejde, ale kdo opravdu sádlo nesnese, dá máslo), 1 dcl oleje (slunečnicový nebo olivový), 2 žloutky, špetka soli

Postup přípravy:

Na kvásek: droždí rozmícháme s cukrem, zalijeme vlažným mlékem a přidáme mouku. Necháme vzejít v teple. Kvásek přidáme k ostatním surovinám, pořádně promísíme a necháme na teplém místě kynout. V průběhu kynutí můžeme ještě dvakrát promíchat.
Z tohoto těsta dělám všechny druhy koláčů a koláčků, záviny i plněné buchty.

Pokud potřebuji řidší těsto na litý koláč s ovocem a drobenkou přidám ještě 1/4 l mléka. Protože jsme všichni buchtoví, dělám je každý týden v pátek z dvojité dávky, aby bylo na oběd a zbylo i na snídani.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 13x)
Reklama
Pusinky s malinovou omáčkou Tip na víkendové menu pro dva Články z

Komentáře k receptu: Kynuté těsto od babičky

Komentáře

  1. Karolina   15.03.2014 | 12:10 | reagovat | závadný

    Děkuji za recept, zkousim ho v zemi, kde nemam ani polohrubou mouku, ani drozdi, vyrabim tedy z hladke mouky se susenym drozdim a vypada to, ze testo kyne, tak jsem zvedava na vysledek. Kdyz se podari, vyfotim a zaslu. Kucharkam a kucharum zdar!

  2. Gába   14.03.2013 | 15:55 | reagovat | závadný

    jsem nemehlo,ale těsto se podařilo i mě,je vynikající a doporučuji všem,všechny kamarádky ho už mají taky :-)

  3. Marcela   10.03.2013 | 8:50 | reagovat | závadný

    Těsto je vynikající ;-) dělala jsem kynuté poprvé a dopadlo to obrovským úspěchem,teď je dělám pravidelně pro všechny v okolí ;-)

  4. CERKA7   02.12.2012 | 12:35 | reagovat | závadný

    Dobré těsto měkčí než obyčejné

  5. Markéta9773   25.06.2012 | 18:08 | reagovat | závadný

    Výborné těsto. Dávám 1. :D

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X