Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13x
1 1 5
Autor:

Kynuté těsto od babičky

40 minut
Snadné
Na kvásek
Mléko 1/4 l
Droždí 1 kostka
Cukr 100 g
Polohrubá mouka 500 g
Olivový olej 1 dl
Žloutek 2 ks
Sůl  špetka
Sádlo
nejlepší je z drůbeže, může být i vepřové, nebojte se, v těstu cítit nejde, ale kdo opravdu sádlo ne
1 lžíce
Kynuté těsto od babičky

Ingredience:

Na kvásek: 1/4 l vlažného mléka, 1 kostka droždí, 100 g cukru, 1 lžíce polohrubé mouky, 500 g polohrubé mouky, 1 lžíce sádla (nejlepší je z drůbeže, může být i vepřové, nebojte se, v těstu cítit nejde, ale kdo opravdu sádlo nesnese, dá máslo), 1 dcl oleje (slunečnicový nebo olivový), 2 žloutky, špetka soli

Postup přípravy:

Na kvásek: droždí rozmícháme s cukrem, zalijeme vlažným mlékem a přidáme mouku. Necháme vzejít v teple. Kvásek přidáme k ostatním surovinám, pořádně promísíme a necháme na teplém místě kynout. V průběhu kynutí můžeme ještě dvakrát promíchat.
Z tohoto těsta dělám všechny druhy koláčů a koláčků, záviny i plněné buchty.

Pokud potřebuji řidší těsto na litý koláč s ovocem a drobenkou přidám ještě 1/4 l mléka. Protože jsme všichni buchtoví, dělám je každý týden v pátek z dvojité dávky, aby bylo na oběd a zbylo i na snídani.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 13x)
Reklama
Jogurtová pizza Recepty z domácího jogurtu Články z

Komentáře k receptu: Kynuté těsto od babičky

Komentáře

  1. Danda   05.06.2015 | 16:38 | reagovat | závadný

    Kde vemu drubeží sádlo?,Děkuji.Danda

  2. Dášča   16.05.2015 | 15:44 | reagovat | závadný

    Já dělala přesně podle receptu a vše se povedlo...kynutou litou buchtu dělám už poněkolikáté :D

  3. Kateřina   12.05.2015 | 19:48 | reagovat | závadný

    Upozornění: potřeba min. 750g mouky!!!
    Těsto bylo neskutečně lepivé, vůbec ne krásně hladké, jak to bývá. Dala jsem teda ještě druhou dávku sádla a oleje + přisypávala mouku, dokud nedrželo těsto hezky pohromadě.
    Ovšem kvásek nakynul krásně, až jsem se divila.

  4. Radka   04.09.2014 | 18:15 | reagovat | závadný

    Já nevím, ale když dám 1/4 litru mléka, deci oleje, sádlo a dva žloutky a k tomu 500g mouky, tak už to řídké mám..Těsto se strašně lepilo, tak jsem přidávala a přidávala mouku..Nakonec to vyšlo a těsto je chuťově moc dobré i na druhý den...Ještě ke kvásku, opravdu je dobré zalít droždí vším tím mlékem? Jsem zvyklá vždy udělat něco jako kašičku..Tak to byla jsem tekutina, která nijak moc nechtěla vzejít...:-)

  5. Karolina   15.03.2014 | 12:10 | reagovat | závadný

    Děkuji za recept, zkousim ho v zemi, kde nemam ani polohrubou mouku, ani drozdi, vyrabim tedy z hladke mouky se susenym drozdim a vypada to, ze testo kyne, tak jsem zvedava na vysledek. Kdyz se podari, vyfotim a zaslu. Kucharkam a kucharum zdar!

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Právě sledované recepty

Další weby Mladé fronty

Dialog
X
Mobilní web