Květák s bešamelem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • květák
    • 200
      g anglická slanina
    • 200
      g cihla
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo
    • hladká mouka
    • mléko
    • 1
      kostka masox
    • provensálské koření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve v osolené vodě povaříme květák rozebraný na růžičky (pouze pár minut, aby nebyl měkký). Květák slejeme a necháme jej vychladnout. Slaninu i sýr nakrájíme na kostičky. Z másla, mouky a mléka povaříme bešamel, ve kterém rozpoustíme masox. Květák vložíme do pekáčku, posypeme jej sýrem a slaninou, osolíme, opepříme a zalijeme bešamele. Nakonec vše mírně posypeme provensálským kořením a zapečeme.
2
Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.
Zařazení: Chuťovky Slané

Komentáře k receptu

  • Markéta Nejmanová
    Markéta Nejmanová |

    25. 10. 2006 14:15

    zkusila jsem změnu, květák dělám jen obalovaný a chutnalo to celé rodině, díky za tip

  • Barbora Polakova
    Barbora Polakova |

    23. 6. 2006 21:59

    Moje najoblubenejsie jedlo, ktore chuti kazdemu.Davam to zapekat rovno aj s uvarenymi cestovinami.Je to vazne velmi dobre.

  • Gabriela Houšková
    Gabriela Houšková |

    23. 6. 2006 11:53

    podobný recept jsem viděla v televizi, myslím, že to vařil Petr Rychlý. Do květáku zapichoval hranolky sýra a šunky a pak se to zalilo bešamelem a zapeklo. Je to moc dobré