Autor:

Kuře na víně II.

80 minut PT0H80M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře
1 ks
Nákládané žampiony
větší
1 plechovka
Cibule
velká
1 ks
Česnek
6-8
8 stroužek
Rajský protlak
větší
1 ks
Rostlinný olej 2 lžíce
Máslo 2 lžíce
Bílé víno 1/4 l
Hladká mouka  
Sůl  
Voda  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuře rozporcujeme a obalíme v hladké mouce. Na oleji a másle osmažíme cibulku a česnek nakrájené na kolečka do zlatova, přidáme obalené kuře a také osmažíme dozlatova. Když máme patřičně osmaženo, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vínem a dusíme pod pokličkou, event. můžeme podlít i trochou vody. Až je kuře poloměkké, přidáme sterilované žampióny (slité, bez nálevu), osolíme dle chuti a dodusíme do měkka.

Moje rodina nerada obírá kosti, takže já místo kuřete dělám jen z prsou (asi 6 kusů) a nechávám rozležet do druhého dne, čerstvá připomíná rajskou a to není ono.
Podáváme s bramborem, hranolky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Pikantní pečený bůček Tip na víkend: Oblíbené vepřové maso Články z

Komentáře k receptu: Kuře na víně II.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web